Stark Drive Mini
Utrip mesta · mobilno

V Stockholmu je podjetje Stark Drive, ki se ukvarja z izdelavo električnih koles. Najnovejše izmed njih Stark Drive Mini je dosegljivo, zložljivo električno kolo, ki ima 14-palčna kolesa, se zloži na dveh mestih in tehta zgolj 13 kilogramov.

Prednost električnega kolesa Stark Drive Mini je v njegovi velikosti in ceni. Kolo je zložljivo in tehta zgolj 13 kilogramov. To pomeni, da tudi če ga bo treba prenašati, vas to ne bo preveč utrudilo. Ko je kolo zloženo ne zasede veliko prostora, kar pomeni, da ga lahko vzamemo na vlak, avtobus ali ga pospravimo v prtljažnik avtomobila. Električno kolo Stark Drive Mini ima v zadnjem pestu elektromotor z močjo 250 W. Kolo se lahko požene do 25 km/h in ima dovolj energijske zaloge za 15 prevoženih kilometrov. 15 kilometrov, če se vozimo zgolj s pomočjo elektromotorja. Če še poganjamo s pedali, se ta razdalja poveča na 40 kilometrov.

Osnovni model, ki stane 299 ameriških dolarjev, ima 36 V baterijo z zmogljivostjo 7Ah. Baterija je skrita v notranjosti okvirja kolesa in omogoča polnjenje zunanjih naprav prek USB-vtičnice. Na voljo imamo še luč in hupo, kar bo še bolj prišlo prav pri uporabi v mestih. Po želji lahko nadgradimo baterijo z večjo, ki ima zmogljivost 9  ali 12 Ah, kar nam seveda podaljša doseg, ki ga lahko dosežemo s kolesom. Če pa želite še korak dlje, si lahko omislite jermen namesto verige, barvni zaslon, elektromotor z močjo 350 W, pnevmatike, ki ne potrebujejo zračnice, blatnike in sledenje prek GPS-sistema. Stark Drive Mini bo prav prišel tistim, ki za pot v službo uporabljajo javni prevoz, a morajo kljub temu del poti narediti peš ali s kolesom.

Galerija slik – Stark Drive Mini

Stark Drive MiniOdpri galerijo

Abarth 595 Abarth 595: najbolj športna različica Fiata 500 ezgif.com-webp-to-jpg Romotow: futuristična počitniška prikolica se odpre kot švicarski nož Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC Mercedes-Benz EQC: tudi Mercedes po novem 100-odstotno na elektriko Lada 4X4 Vision Lada 4X4 Vision: je to prihodnost terenca Lada Niva? · · ·