Kode 0
Utrip mesta · mobilno

Superšportnik Kode 0 prihaja izpod rok oblikovalca Kena Okuyame, ki se je podpisal že pod podobo Ferrarija Enza in Ferrarija P4/5. Kode 0 predstavlja še eno super mojstrovino, ki je navdušila prav tako, kot je leto pred tem navdušil dramatični Kode57.

Tako kot njegov predhodnik je bil tudi Kode 0 navdihnjen z duhom preteklega časa. Govorimo o navdihu mojstra dizajna Marcella Gandinija, ki je najbolj znan po oblikovanju Lamborghinija Countacha, Lamborginija Miure in Lancie Stratos Zero. Kode 0 je sicer osnovan na Lamborghinijevem Aventadorju, a z bolj agresivnimi in še bolj oglatimi linijami. Odlikujejo ga predvsem prednji difuzor, LED-žarometi in 20- in 21-palčna platišča s pnevmatikami Pirelli P-Zero. Okuyamov Kode 0 je lažji od Aventadorja in tehta 1550 kilogramov. Futuristični avtomobil svojo moč črpa iz 6,5-litrskega 12-valjnega motorja, ki ima 690 konjskih moči in 690 Nm navora. Uporablja isti 7-stopenjski menjalnik kot Aventador, od 0 do 100 km/h pa pospeši v pičlih 2,9 sekunde. Cena tega eksotičnega nastopača še ni znana, če pa sklepamo po njegovi predhodni stvaritvi, bo številka zagotovo sedemmestna.

PREBERITE ŠE: NAJBOLJ LUKSUZNI VLAK NA SVETU JE JAPONSKI VLAK SHIKI-SHIMA

Galerija slik: Superšportnik Kode 0

Kode 0Odpri galerijo
Novi BMW i3: zdaj tudi športna različica BMW i3s Novi BMW i3: zdaj tudi športna različica BMW i3s Harley-Davidson Fat Bob Harley-Davidson Fat Bob: svež veter v svetu Harley-Davidsonov high_cayenne_2017_porsche_ag (5) Novi Porsche Cayenne (2018): kajenski poper s športnim pridihom Audi predstavlja sončne celice Audi predstavlja sončne celice · · ·