Prvo uro službe namenite le svojemu pravemu delu. Brez prekinitev. (Foto: Shutterstock)
V zraku · buzz buzz

Bi radi bili v službi (še bolj) učinkoviti in uspešni? Potem prisluhnite nasvetu Laure Vanderkam, avtorice številnih knjižnih uspešnic, o boljšem izkoristku delovnega časa.

Če se vaše delo odvija pretežno pred računalnikom, se vam lahko hitro zgodi, da se ure in ure zapletate z elektronsko pošto in drugimi majhnimi opravki, ki jih je sicer treba opraviti, a pravzaprav niso vaše neposredno delo. Tisto, s katerim pokažete svojo učinkovitost. Znano?

Prvo uro načrtujte le svoje pravo delo

Začnite dan drugače, za prvo uro službe načrtujte zgolj svoje delo, brez prekinitev, svetuje Laura Vanderkam, ki je med drugim napisala knjigo o večji uspešnosti in dobri organizaciji časa I know How She Does It. “Zavestno se moramo odločiti, da bomo manj časa namenili elektronski pošti in si izborili čas za delo, ki je pomembno za nas in podjetje,” je za Business insider povedala Vanderkamova. In dodala, da nam lahko sicer ti opravki vzamejo toliko časa, da ga za pravo delo enostavno zmanjka.

PREBERITE ŠE: 5 stvari, ki jih poslovno uspešni ljudje počnejo čez vikend

Le če bomo čas za svoje delo načrtovali, bomo zanj naredili prostor. Tako kot si vzamemo čas za sestanek. Brez prekinitev in motenj, torej. Najbolj učinkoviti naj bi bili prvi dve uri po tem, ko se popolnoma zbudimo. Postavite torej sebe na prvo mesto. In še naš nasvet. Izklopite nepomembna opozorila na družbenih omrežjih, ne oglašajte se na zasebne klice, če ni nujno, in se v tisti uri skoncentrirajte le na delo.


Poslušanje glasbe med delom. Zakaj je poslušanje glasbe v službenem času koristno? Lego rolka Lego rolka – skejt iz Lego kock Nevsakdanja raba vsakdanjih stvari Nevsakdanja uporaba vsakdanjih stvari Zbiranje rabljenih računalnikov v Sloveniji Zbiranje rabljenih računalnikov – podarite svoj stari računalnik in naredite dobro delo · · ·