Te 4 stvari notranji oblikovalci nikoli ne bi imeli v svojem domu
Utrip mesta · dom

Domovi notranjih oblikovalcev so minimalistični, vendar izjemno funkcionalni. In to zato, ker nikoli ne bi imeli teh 4 stvari v svojem domu. Jih imate vi?

Četudi večino časa preživite na delovnem mestu, v šolskih klopeh ali kje drugje, je dom kraj, kamor se vedno vračate. In morda se niti ne zavedate dovolj dobro, v kolikšni lahko dom vpliva na vaše življenje in delo. Zato je prav, da je vaše okolje uravnovešeno, sestavljeno iz funkcionalnih elementov, ki vam koristijo, so vir navdiha in se seveda ujemajo s prostorom.

Če ne veste, kako se lotiti urejanja doma, se lahko posvetujete z notranjimi oblikovalci, ki vedo, na kakšen način združiti koristno z ugodnim.  Notranji oblikovalci namreč dobro vedo, česa nikoli ne bi imeli v svojem domu. Zakaj se določenim predmetom izogibajo?

Manjše preproge

Preproge so v sodobnem času priljubljena dekokracija. Estetsko lahko preproge popestrijo dom, vendar notranji oblikovalci trdijo, da se morate nujno izogibati majhnim preprogam, ki bodo zmanjšale velikost prostora.

Če ste tako zelo obsedeni z njimi, vam oblikovalci svetujejo, da kupite preprogo, ki bo prekrila celotno površino tal, vsak pohištveni kos pa se bo lepo prilegal in bo prostor dejansko tako velik, kot zares je.

Umetniška dela

Gotovo je monokromatski slog videti dobro, vendar so številne stvari, na katere bi morali biti vseeno pozorni. V domu notranjega oblikovalca ne boste nikoli videli umetniških del, ki se nujno ujemajo z ostalimi dekoracijami. Vedno izberejo drugačne barvne sheme, ki ustvarijo zanimiv kontrast v prostoru.

In tako je tudi s pohištvom – prav je, da izberete določen slog, vendar ne smete z njim pretiravati, saj zavezanost enemu slogu pogosto kaže na odsotnost vašega značaja. Kombinirajte sloge in združujte različne kose pohištva , ki so seveda premišljeno razgibani.

Nesmiselni predmeti

Preden ste se vselili v dom, ste se verjetno tudi vi veliko časa ukvarjali z izbiro predmetov, s katerimi bi okrasili svoj dom. In premišljevanje o tem zahteva razmislek tudi o osebah, ki živijo v prostoru in njihovih okusih. Torej na enem mestu bi po mnenju notranjih oblikovalcev morali združiti interese različnih ljudi, vendar ne bi smeli pretiravati.

Predmeti, ki vam ne pomenijo nič in so nefunkcionalni, ne sodijo v vaš prostor.

Sledenje trendom

Slediti trendom je dobro, vendar je izvedljivo le v primeru, če vam to tudi dopuščajo vaše finance. Pohištvena industrija je podobna tekstilni – nenehno prihajajo novi slogi in težko je slediti novostim, zato notranji oblikovalci prisegajo na klasične kose pohištva, ki so večno priljubljeni in se jim podajo različne dekoracije.

Na tak način boste prihranili denar in se izognili pritisku, da morate nenehno obnavljati svoj dom, saj boste vedno v trendu. Zamenjajte dekoracije in vaš dom bo videti, kot da nenehno sledite trendom.

Spomladansko čiščenje: zlati nasveti za svež dom Spomladansko čiščenje: 3 zlati nasveti za svež dom 0503b2c2-d4a0-4710-9f3b-ce151baa476f Ford Lane-Centring Bed: postelja, ki vašega partnerja med spanjem odkotali na svojo stran 8 doma narejenih čistil, ki resnično delujejo 5 doma narejenih čistil, ki resnično delujejo blog-2 Modularna sedežna garnitura Feydom Clooods: ko prostor dobi številne obraze · ·