fbpx

Tengai: robot, ki te bo kmalu intervjuval za službo

Švedskim tehnološkim strokovnjakom je uspelo razviti robota Tengai, ki se je sposoben vživeti v vloge različnih ljudi. Umetna inteligenca mu omogoča, da je objektiven, da spreminja svoj videz in značajske lastnosti.

Tehnološko zagonsko podjetje Furhat Robotics, ki izhaja iz Stockholma, je predstavilo svojega novega robota, ki se lahko pohvali s prav posebno lastnostjo.

Tengai, kakor so ga poimenovali, je oblikovan tako, da spreminja videz svojega obraza, hkrati pa prevzema različne osebnosti. Za očmi namreč skriva sistem obrazne animacije, ki na njegov obraz projecira različne obraze iz resničnega življenja. Predhodno nameščene izraze in kretnje je mogoče prilagajati poljubnim osebam.

Tengai se bo izkazal kot odličen sogovornik, saj vas bo budno poslušal, vzdrževal očesni stik, kazal čustva in z vami prijazno poklepetal. Pričakovati je, da bo zaradi svoje poštenosti delodajalcem koristil med opravljanjem razgovorov za delo. Pri komuniciranju mu pomagajo kamera s širokim zornim kotom, stereofonski mikrofoni in 2,5-palčni zvočniki. Naprava lahko prav tako posname vaš glas in posnema premikanje vaših ustnic.

Galerija – Tengai: robot, ki spreminja osebnost in videz svojega obraza

Dodatne Informacije

Več informacij:
furhatrobotics.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!