https://citymagazine.si/clanek/tega-vec-ne-pocni-zaradi-tega-ne-smes-spati-ob-prizganem-ventilatorju/
Utrip mesta · zdravje & lepota

V času najhujših vročin smo pripravljeni storiti marsikaj, le da naše telo zadiha, zato se pogosto zgodi, da zaspimo ob ventilatorju, a to ni pametno.

Vročina lahko človeka dobesedno onesposobi, saj postane utrujen, zaspan, razdražljiv, misli pa mu okupira le ena stvar OHLADITEV. Najhuje je v nočnih urah, ko se odpravite na spanje, saj pogosto ne morete zaspati, obračate se v postelji … zato vžgete ventilator z mislijo, da bo to rešilo vse probleme. A jih ne bo!

Ventilator bo prah, umazanijo in bakterije, ki so ležale na tleh, razpršil po prostoru … te bodo nato vstopile v vaše nosnice in povečale možnost za nastanek alergije, senenega nahoda, astme …

Poleg tega obstaja tudi nevarnost, da bi prišlo do izsušitve vaše kože, oči ali ust. Razlog za to je v tem, da hladen zrak, ki piha v vap obraz, skrči mišice, zato se zbudite utrujeni in ‘pokrčeni’.

Če se želite izogniti tem nevšečnostim in se ne morete posloviti od ventilatorja, je veliko bolj smiselno, da pred ventilator postavite nekaj plastenk z zmrznjeno vodo, saj bo tako ventilator ‘krožil že ohlajen zrak’.

Mimogrede, v Južni Koreji verajmejo, da vas bo spanje s prižganim ventilatorjem in ob zaprtem oknu ubilo.

shutterstock_1033468240 11 slastnih tipov hrane, ki pa je lahko smrtno nevarna pexels-photo-965989 10+ nasvetov, kako najti popolni parfum zase Raziskava je potrdila: lepotni spanec je resničen. Raziskava je potrdila: lepotni spanec je resničen 12 načinov, kako lahko uporabite kozmetiko, ki ste jo nameravali vreči stran 12 načinov, kako lahko uporabite kozmetiko, ki ste jo nameravali vreči stran · · · · ·