fbpx

Dih jemajoči most v Vietnamu, ki spominja na film Gospodarja prstanov

Novi most zunaj mesta Da Nang v Vietnamu navdušuje obiskovalce s svojo elegantno in pravljično zasnovo – navidezno ga namreč držita dve velikanski kamniti roki.

Golden Brige (Zlati most) stoji na 1400 metrih nadmorske višine v hribovju Ba Na, ponuja pa veličasten razgled na okoliško podeželje. Zlato obarvana sprehajalna pot, ki vodi čez most, je olepšana z vijoličastimi krizantemami Lobelia, v dolžino pa se elegantno vije skoraj 150 metrov. A za pravi ‘vau’ dejavnik skrbita dve velikanski kamniti roki, ki navidezno držita most.


In čeprav je videti, da sta roki izklesani iz kamna, temu ni tako. “Oblikovali smo skelet rok in ga nato pokrili z jeklenimi mrežami. Zaključili smo s steklenimi vlakni in dodali motiv. Celotna gradnja mostu je traja približno eno leto,” je za Bored Pando povedal predstavnik podjetja TA Landscape Architecture, ki je zasnovalo most.
Vietnam trenutno doživlja razcvet turizma, saj vedno več ljudi odkriva izjemno lepoto te države. Most je del naložbe v višini 2 milijardi ameriških dolarjev, v Vietnam pa naj bi privabil več kot 1,5 milijarde turistov na leto.

Galerija – Dih jemajoči most v Vietnamu, ki spominja na film Gospodarja prstanov

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!