dubaj
Utrip mesta · destinacija

Dubaj ali Zlato mesto (kot ga večkrat posrečeno imenujejo) se kopa v zlatu, obilju in razkošju. Mesto presežnikov – lastijo si kar nekaj rekordov, ki se začnejo z najvišji in največji – s svojo posebnostjo prevzema na skoraj vsakem koraku in teh 15 neverjetnih stvari boste videli le v Dubaju!

Dubaj je raj umetno ustvarjenih čudežev, puščava, napolnjena z bleščečo moderno arhitekturo, kraj, kjer se razkošno nakupuje in kjer se rodijo največje legende o nočnem življenju. Vse od svetlečih nebotičnikov do dubajskih fontan, ki so usklajene z glasbo – zdi se, da je vse zasnovano tako, da predrami um in čute.

Če rečemo, da je v Dubaju veliko denarja, potem ga podcenjujemo. Dve od večjih ‘molznih krav’ sta nedvomno turizem (v letu 2015 je Dubaj obiskalo 14 milijonov turistov) in pa nakupovalni center, v katerega se na leto zgrne kar 80 milijonov obiskovalcev. Ne glede na to, kako denar doteka, je prišlo do eksplozije ustvarjalnega presežka, novih projektov, ki delajo Dubaj edinstven in neprimerljiv. Oglejte si 15 neverjetnih stvari, ki se lahko zgodijo le v Dubaju, čarobnem mestu v puščavi.

PREBERITE ŠE: Dubaj dobiva luksuzni hotel z lastnim deževnim gozdom

Galerija – 15 neverjetnih stvari, ki se vam lahko zgodijo le v Dubaju

Otroci s helikopterji Odpri galerijo

(Arhiv Turizem Kranjska Gora, foto Iztok Noč) Pobeg v bivak: planinska virtualna pustolovščina v Mojstrani Bled najboljša športno-turistična destinacija 2016 WTM 2016: Bled razglašen za najboljši športno-turistični kraj na svetu Grobnica z avtomobili V Neapeljski ‘grobnici’ namesto ljudji pokopani avtomobili Mount Everest, Nepal To so top destinacije za tiste, ki se višine ne bojite! · · · · · ·