fbpx

Vixole – futuristične pametne superge z LED-zaslonom

Pametne superge Vixole

Tehnologija se je zažrla v vse pore našega življenja in obutev ni izjema. Spoznajte Vixole, privlačne futuristično zasnovane pametne superge z LED-zaslonom, na katerem se predvaja poljubna vsebina, ki jo na zaslon brezžično pošiljamo prek pametnega telefona. Prilagodljive superge Vixole niso zgolj koncept, svoj par lahko namreč že danes naročite na platformi za množično financiranje Indiegogo. Superge z lučkami so preteklost!

Želite navdušiti? Ste se naveličali običajne obutve iz svoje omare? Omislite si futuristične superge z LED-zaslonom oz. prve prilagodljive pametne e-superge, kot so jih opisali snovalci. Superge imajo vgrajen upogljiv LED-zaslon (ločljivost 22 točk na palec) iz termoplastičnih polimerov, dodatno zavarovan s prozorno plastično zaščito, ki predvaja poljubne vsebine.

Vsebino na zaslonu lahko prilagajate svojim željam.
Vsebino na zaslonu lahko prilagajate svojim željam.

Te določamo s pomočjo pametnega telefona, ki se s supergami poveže brezžično (Bluetooth). Vsebina – lahko so to fotografije, besedilo, animacija … – se lahko spreminja sama, in sicer glede na glasbo, ki jo poslušamo, lokacijo ipd. Na izbiro imamo monokromatsko LED (Vixole Basic), barvno LED (Vixole Plus) in OLED (Vixole OLED) različico superg.

PREBERITE ŠE: Adidas UltraBOOST Uncaged x Parley: eko superge iz recikliranih morskih odpadkov

Superge Vixole ponujajo več kot le svetlobni šov in personalizarno površino. Poleg mikroprocesorja, zaslona, RAM-a in povezave Bluetooth so namreč opremljene tudi s senzorji gibanja, zato znajo šteti korake. Ker imajo odprtokodni programski vmesnik, jih lahko z nekaj programerskega znanja in ustvarjalnosti še dodatno prilagodimo svojim željam.

Vsebino superg Vixole spreminjate s pomočjo pametnega telefona.
Vsebino superg Vixole spreminjate s pomočjo pametnega telefona.

Opremljene so tudi s tehnologijo NFC, ki omogoča izmenjavo podatkov z drugimi lastniki superg Vixole. Komunikacija se vzpostavi tako, da supergi za 3 sekunde ‘glavi’ stakneta skupaj. Ker superge prenašajo 3000-miliampersko baterijo, si doma rezervirajte dodatno vtičnico za polnjenje. Naročite jih lahko tu.

Galerija – pametne superge z LED-zaslonom Vixole:

Dodatne Informacije

Več informacij:
indiegogo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!