liana-mikah-1405151-unsplash
V zraku · odnosi

Kdo pravi, da so v življenju otroka pomembni le starši in stari staši? Tudi tete igrajo izjemno vlogo! Starši namreč otroke vzgajajo in jih učijo vrednot, tete pa praktično prevzamejo vlogo druge mame.

Odnos med teto in otrokom je res nekaj posebnega. Obstaja več razlogov, zakaj je teta tako pomembna v otrokovem življenju in vzgoji, mi jih bomo izpostavili 5.

Rade razvajajo svoje nečake in nečakinje.

Naj bo prvi, drugi ali tretji nečak, teta jim bo vedno pripravljena posvetiti posebno pozornost. Tete rade razvajao in vedno imajo na zalogi kakšno presenečenje.

Tete so čudovite zaupnice.

Ko so otroci starejši, določenih stvari ne upajo zaupati staršem. Pogosto se tako obrnejo k teti, ta pa ima vedno dober nasvet.

Teta je vedno pripravljena poskrbeti za svoje nečakinje in nečake.

Ko so starši v službi ali pa se odpravijo ven, in morajo pustit otroke nekomu, ki mu zaupajo, dedek in babica nista edina možnost. Lahko se obrnejo tudi k teti svojih otrok. Ta bo med varstvom zagotovo poskrbela za dodatno zabavo.

Ko te okara teta, je vedno nežna.

Včasih te mora za ušesa tudi teta! A ko to stori ona, je njen način vedno nežnejši. Teta je namreč tukaj zato, da te subtilno usmerja k boljšemu življenju.

Tete so kot psihologi.

Tete vedno vedo, ko so nečaki in nečakinje žalostni, jezni ali pa se ne počutijo dobro. Teta prisluhne in ponudi svojo oporo ter poskrbi, da se počutite bolje.

Pa tudi biti teta je pravi blagoslov. Imeti nečake in nečakinje je neprecenljivo, saj življenje napolnijo z nedolžnostjo in smehom.

Z nečaki in nečakinjami se lahko vedno zabavaš.

Otroci v življeneje priinašajo zabavo in tete imajo priložnos, da z nečaki in nečakinjami počnejo najzanimivejše dejavnosti.

Vedno je nekdo, ki ga lahko objameš.

Nečakinje in nečake si boš vedno želela objeti. Tem malim sladkorčkom se preprosto ne moreš upreti.

To je edinstvena in posebna ljubezen.

Ko gledaš, kako nečaki in nečakinje odraščajo in veš, da si jim dala vso svojo ljubezen (in na skrivaj veliko sladkarij), je nekaj neprecenljivega.

Nečaki in nečakinje pomagajo, da izstopimo iz vsakodnevne rutine in pozabimo na stres.

Ko prideš domov z dela in se ukvarjaš z določenimi težavami, lahko igranje z nečaki in nečakinjami vse skupaj pošteno umiri.

Nečaki in nečakinje vedo, da se lahko vedno zanesejo nate.

Ne glede na to, kako težko je tisto, kar jih trenutno mori, vedo, da boš vedno tam. Njihovo zaupanje vate je bistvenega pomena.

Preživljanje časa z nečaki in nečakinjami ter s tetami ne le pomaga ohranjati enotnost družine, ampak ustvarja posebno vez med otroki in njihovo teto. Ta poseben odnos bo pozitivno vplival na njihovo vzgojo.

Izkoristi čas, ki ga imaš z nečaki ali s teto! Vajina vez je neprecenljiva!


Zakaj tako težko rečemo "ljubim te"? Zakaj tako težko rečemo “ljubim te”? today-in-tv-history-carrie-proposal1.jpg Kako se raziti s čudovito osebo, ki enostavno ni za nas mohamed-nohassi-UKX_DwNKXSA-unsplash Sokratova metoda za odkrivanje prave ljubezni: v primeru požara, koga boste rešili? Ženo ali otroka? Moški izbirajo ženske, ki so njihove mame, pravi znanost Moški izbirajo ženske, ki jih spominjajo na njihove mame, pravi znanost ·