restavracija The Bunyadi
Utrip mesta · kulinarika

The Bunyadi je prva nudistična oz. gola restavracija, ki svoja vrata odpira v Londonu. Vabila bo namreč gole goste. In če ste mislili, da bo samevala, ste se pošteno ušteli, kajti čakalna lista je že mesece pred odprtjem dolga kot vrsta za nov iPhone! Restavracija je zrasla na zelniku kreativne skupine Lollipop, ki je že zakrivila bar po vzoru kultne TV-serije Kriva pota (Breaking Bad), ABQ.

Nudistično naravnana restavracija The Bunyadi (gre za hindujski izraz, ki pomeni osnova oz. naravno) bo prva gola restavracija v Londonu. Svoja vrata odpira junija 2016. Odprta sicer ne bo stalno, saj gre za t. i. pop-up restavracijo (odprta bo tri mesece). Čakalna vrsta je že zdaj ”kilometrska” (takoj na začetku se je napovedalo kar 12 tisoč Londončanov).

Golota sicer ni predpisana, torej pogoj, a vsak, ki bo želel obedovati v Evinemu kostumu, mu bo to omogočeno. Restavracija bo namreč ločena na oblečeni in goli del, za katerega bodo na voljo tudi garderobe, kjer se bodo gostje lahko do golega slekli in kjer bo njihovo premoženje na varnem. Za tisto drugo premoženje pa boste morali med obiskom poskrbeti sami in paziti, da se ne polijete s kakšno vročo juho.

PREBERITE ŠE: Šnopc butik: prva slovenska žganjeteka odpira svoja vrata

V restavraciji The Bunyadi bodo uporabljali samo naravne sestavine in stregli prvinske jedi (npr. meso, spečeno na odprtem ognju in postreženo na ročno izdelani lončevini). ”Osvobojeni telefonov, električne razsvetljave in celo oblačil (po želji), obiščite začetek stvarstva, čas, ko je bilo še vse sveže, svobodno in nenasičeno s pastmi sodobnega življenja,” beremo na njihovi spletni strani.

Ustanovitelj Seb Lyall pa dodaja: “Menimo, da bi morali ljudje dobiti priložnost, da uživajo in izkusijo večer brez vsakršnih nečistoč – brez kemikalij, brez umetnih barvil, brez elektrike, brez plina (no, razen tistega človeškega morda, op. p.), brez telefona in celo brez oblačil, če si to želijo.” In zdaj jo bodo dobili.

Kava z mavrico Mavrična kava: kava z vzorcem mavrice Kako pospešiti zorenje avokada? Kako pospešiti zorenje avokada, da se hitreje zmehča? Prva slovenska žganjeteka Šnopc butik: prva slovenska žganjeteka odpira svoja vrata Kako pripraviti najboljšo kavo? Kako pripraviti najboljšo kavo? ·