The Buoyant Plavajoči deskarski raj v Melbournu-floating-docklands-surf-park-melbourne-damian-rogers-designboom-01
Utrip mesta · arhitektura

Pristanišče Victoria v Avstralskem Melbournu bo morda prav kmalu bogatejše za plavajoči deskarski park, ki dovoljuje jahanje valov do višine 1.5 metra. Arhitekturni studio Damian Rogers načrtuje 160 metrov dolg ogrevan bazen, kjer bo možno nadzorovano ustvarjati umetne valove.

Na koncu osrednjih pomolov Docklands “, v bližini mestnega stadiona Etihad v Melbournu bo plavajoči objekt ‘The Buoyant’ vseboval veliko peščeno plažo z ekspanzivnim travnikom ter paviljonom, ki vključuje prodajalne in restavracije. Glavna struktura je 160 metrov dolg bazen z ogrevano vodo, ki bo proizvajal valove visoke do meter in pol. Projekt arhitekturnega studia Damian Rogers in inženirske firme Arup je trenutno v začetni fazi, razvijalci namreč iščejo okoli 8.000.000 $ AUD za financiranje sheme.

“Celoten koncept plavajočega surfaškega bazena se je začel z idejo, da bi lahko deskali v središču mesta,” je pojasnil arhitekt Damian Rogers. V samem jedru je surfaški val, za katerega so iskali tehnologijo, ki omogočajo, da je val ravno prav velik za tiste, ki se še učijo deskanja. Vizija pa vključuje celoten urbani prostor, kjer lahko ljudje uživajo v okolju. Načrtujejo prostor za piknike, za druženje, ter za otroke, ki se učijo plavati.

andyscott5 Andy Scott, The Kelpies: konjske glave kot spomenik Škotski Urbana joga v New Yorku. Foto: Jaka Vinšek Urbana joga: Knjiga slovenke Anje Humljan na Kickstarterju S3_8 Ko studio, kjer so snemali Sex Pistols, postane luksuzno stanovanje 89c4088b_original Na nizozemskem letališču Schipol lahko najamemo letalo, ki je v bistvu pop-up hotel · · · ·