giphy (14)
V zraku · buzz buzz

Pogosto zamujate ali pa imate prijatelje, ki ‘ne poznajo ure’? Čeprav je v današnji družbi netočnost nezaželena lastnost, je lahko tudi pokazatelj nečesa popolnoma drugega. Na primer tega, da so ljudje, ki zamujajo, uspešnejši in bolj ustvarjalni.

Čeprav so ljudje, ki so vedno znova pozni, za to lastnost velikokrat okarani, pa ni vse tako črno-belo, kot se zdi na prvi pogled. Zamujanje je povezano z marsikatero pozitivno lastnostjo. Ljudje, ki zamujajo, so bolj uspešni in ustvarjalni.

Na povezavo je pokazala študija, v kateri so posameznike razdelili v dve skupini. V skupino A so bili uvrščeni nepotrpežljivi in tekmovalni posamezniki, v skupino B pa sproščeni in ustvarjalni posamezniki. Raziskava je pokazala, da se je med skupinama razlikovalo povprečno dojemanje minevanja časa. Posamezniki v skupini B so ocenili, da je minilo več časa, kot so to ocenili posamezniki v skupini B. Iz tega lahko sklepamo, da netočnost ni ravno krivda tistega, ki zamuja, temveč vzrok morda leži v drugačnem dojemanju minevanja časa.

Druge študije so pokazale, da se zamujanje kot lastnost močno povezuje z optimizmom. Če ste bolj nagnjeni k zamujanju, je tako večja možnost, da ste optimistične narave, s čimer imate v današnjem svetu pošteno prednost pred pesimisti.


shutterstock_466278680 7 psiholoških trikov, ki jih moraš poznati, da boš v prednosti citroen-c3-cover Dejstva in miti, ki zaznamujejo barvo avtomobila F&B Acrobatics Slovenca v 14 urah do 1 milijona ogledov rojeni septembra Tisti, ki so rojeni v septembru, so uspešnejši · · · ·