game-of-thrones-2-1680x1120
Kulturni izbor · film

Znanost napreduje iz dneva v dan. S svojimi izsledki nas marsikdaj celo prestraši. Podobno se je zgodilo tudi tokrat, saj je podatkovni znanstvenik izračunal verjetnosti za smrt junakov serije Igra prestolov v 8. sezoni predvajanja.

Taylor Larking iz podjetja DataRobot je pri napovedi uporabil računalniški algoritem, s pomočjo katerega je ugotovil, kdo izmed likov v priljubljeni seriji bo v zadnji sezoni umrl.

Nove epizode si bo sicer mogoče ogledati šele v letu 2019. Larking se je lotil zelo težke naloge, saj Igra prestolov slovi kot serija, v kateri je težko napovedati razplet dogodkov. Nenazadnje je bil njen glavni lik Eddard Stark obglavljen že v prvi sezoni.

V analizo je bilo vključenih 2000 profilov s spletne strani A Wiki of Ice and Fire. Verjetnost smrti je bila določena glede na starost, zvestobo, spol in sorodnike likov.

Katerih 10 likov bo v 8. sezoni najverjetneje dočakalo smrt?

10. Gendry – 39,87 %

Nezakonski otrok Roberta Baratheona se je na seznamu znašel predvsem zaradi številnih smrti v družini in moškega spola.

9. Arya Stark – 49,04 %

Arya je sicer ženska, toda dejstvo, da so njena mama, oče in brat že umrli, ji vsekakor ne pomaga.

8. Sansa Stark – 50,28 %

S svojo sestro Aryo si ne deli le genov, pač pa tudi verjetnost smrti.

7. Euron Greyjoy – 54,95 %

V prejšnjih sezonah se stvari za Eurona niso razpletale prav dobro. Ne pomaga mu niti dejstvo, da je moškega spola in da je veliko njegovih sorodnikov že mrtvih.

6. Jon Snow  58,99 %

Vzroki za veliko verjetnost za Jonovo smrt so podobni kot Euronovi. Jon je prirastel k srcu mnogim oboževalcem serije, zato si ga redkokdo želi videti mrtvega.

5. Cersei Lannister  60,39 %

Marsikdo se sprašuje, kako je mogoče, da je Cersei še vedno med živimi. Morda bo njena zadnja ura odbila v 8. sezoni, saj je stara že 39 let.

4. Bran Stark – 66,02 %

Bran se odlično znajde v vlogi Triokega krokarja, a njegove možnosti za preživetje zmanjšujejo mrtvi sorodniki in spol.

3. Tyrion Lannister – 70,76 %

Zakaj se je priljubljeni pritlikavec znašel tako visoko na seznamu? Odgovor se skriva v preminulih sorodnikih, spolu in visoki starosti.

2. Jaime Lannister – 72,91 %

Vzroki za Jamiejovo morebitno smrt so enaki tistim, ki smo jih navedli že pri Tyrionu.

1. Daenerys Targaryen – 83,77 %

Lepotica Daenerys, ki izvira iz hiše Targaryen, bo najtežje preživela zadnjo sezono serije. Ne pomaga ji niti dejstvo, da je zmaj več ne bo mogel ščititi.

Ali se bodo napovedi izkazale za resnične? Izvedeli boste že v naslednjem koledarskem letu.

image Najboljši filmski klišeji, ki nikoli ne bi smeli izginiti gotti_ew 7 filmskih napovednikov, ki jih morate pogledati big-lebowski-dude-walter-promo 9 nenavadnih dejstev iz zakulisij filmov, ki zvenijo popolnoma izmišljena 18mcmafia1-superJumbo 10 novih serij, ki jih lahko pogledaš med vikendom · · · · · ·