nohti2
V zraku · buzz buzz

Naj vas ne začudi, če boste v oktobru opazili moškega, ki ima nalakiran en noht. Pravzaprav mu čestitajte. Preberite, kaj s tem sporoča.

“Sem moški z manirami.”

“Končajte nasilje nad otroki, postanite moški z manirami,” pravi slogan akcije ‘Polished man’. Z enim nalakiranim nohtom moški, med njimi številni zvezdniki, v oktobru sporočajo, da so proti fizičnemu in spolnemu nasilju nad otroki in mladostniki. Tovrstno nasilje do 18. leta doleti vsakega petega otroka!

Pobudo za akcijo ‘Polished man’ je prvič že pred tremi leti dala avstralska neprofitna organizacija YGAP. Z akcijo želi razbiti mit o moškosti in moške pozvati, naj pokažejo svetu, da imajo manire. V okviru akcije se zbirajo tudi finančna sredstva za pomoč otrokom, žrtvam nasilja.

Vsako leto se akciji pridruži več moških po svetu, med njim so zvezdniki Chris Hemsworth, Tyler Blackburn, olimpijec Michael Klim in drugi. Chris Hemsworth je svojo fotografijo z nalakiranim nohtom objavil na Instagramu, s tagom pa k sodelovanju v akciji pozval Liama Hemswortha in Zaca Efrona. Trend je že zajel splet.

PREBERITE ŠE: Zakaj bi morale ženske spati 20 minut dlje od moških?

Nohte mu je pobarvala z modro

Ideja za tovrstno akcijo se je porodila predsedniku organizacije YGAP Elliotu Costellu med njegovim obiskom organizacije Hagar International v Kambodži, kjer je spoznal osemletno deklico Theo. Kar dve leti so jo v sirotišnici fizično in spolno zlorabljali. Preden je odšel, mu je deklica narisala srce, njegove nohte pa pobarvala z modro barvo.

Moški, tudi vi izkažite podporo akciji, v oktobru si nalakirajte noht in pokažite, da imate manire. Nič ne stane, sporočilo pa je močnejše kot tisoč besed.

View this post on Instagram

Gabriel Macht. A #PolishedMan. Nailed it.

A post shared by P O L I S H E D M A N (@polishedman) on


kaj skrivajo znana umetniška dela Kaj skrivajo najbolj znana umetniška dela? Čeprav kitajski proizvajalci prispevajo velik del komponent za iPhone, ga številna kitajska podjetje uvrščajo na črni seznam. Na Kitajskem imajo lahko iPhone 7 zgolj brezposleni ''Podmladek'' 2 Cellos Dvojec 2Cellos dobil hudo konkurenco – v dveh dečkih! Nadnaravne moči ujete na kameri. Resnični superjunaki – ljudje z nadnaravnimi močmi, ki so jih ujele kamere ·