fbpx

Koncert: Ljubljana bo maja 2017 gostila legendarne Depeche Mode

Depeche Mode, ki veljajo za eno najbolj vplivnih glasbenikov sodobnega časa, prihajajo maja 2017 s svetovno turnejo Global Spirit Tour tudi v Slovenijo, in sicer v Dvorano Stožice . Predstavili bodo svoj najnovejši studijski album Spirit, ki bo na voljo v začetku prihodnjega leta.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Dvorana Stožice, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
od 45,00 € do 118,00 €

Četudi so prodali več kot 100 milijonov plošč in igrali pred več kot 30 milijoni oboževalcev, Depeche Mode nočejo postati samozadovoljni in zaspati na lovorikah. Nešteto umetnikov jih navaja kot navdih, kritiki hvalijo njihovo neizčrpno energijo ter poudarjajo, da s časom postajajo vse bolj in bolj aktualni. Album Spirit in turneja Global Spirit Tour bosta sledila njihovi znani glasbeni inovativnosti ter njihovemu komercialnemu ter kritiškemu uspehu.

PREBERITE ŠE: Koncert: 2Cellos – Ljubljana bo 2017 priča epskemu spektaklu


Skupina Depeche Mode slovi po revolucionarnih nastopih, prežetih z močnimi čustvi, zato si lahko obetamo glasbeni presežek v vseh pogledih. Turneja se bo začela 5. maja v Stockholmu, že 14. maja bodo gostovali v Sloveniji, nato pa bodo 23. julija v Romuniji zaključili evropski del turneje. Skupina se tedaj ne bo ustavila, temveč jih bo turneja Global Spirit Tour vodila še čez lužo, kjer bodo obiskali tako Južno kot tudi Severno Ameriko.
Njihova zadnja turneja The Delta Machine Tour je bila ena od največjih in najuspešnejših glasbenih turnej leta 2013. Zaznamovale so jo razprodane dvorane po Evropi in Severni Ameriki, končni seštevek obiskovalec pa je bil vrtoglav, skupno si je njihovo turnejo ogledalo kar 2,5 milijona oboževalcev. Na prihajajoči turneji bo skupina nadaljevala dobrodelno partnerstvo s švicarsko znamko ur Hublot, v sklopu katerega bodo zbirali sredstva in ozaveščali o njihovi misiji Charity: Water, pri kateri se zavzemajo za zagotavljanje neoporečne pitne vode po vsem svetu.

Album Spirit

Prihajajoči Spirit bo že 14. studijski album glasbenih pionirjev new wave elektronske glasbe. Njegov predhodnik, kritiško priznani album Delta Machine iz leta 2013, je v 26 državah dosegel pozicijo top 5 na lestvicah, v 12 državah pa je osvojil prvo mesto. Za albumom Spirit stoji producent James Ford, ustanovni član skupine Simian Mobile Disco, ki je produciral tudi albume skupin Florence and the Machine ter Arctic Monkeys.

Dodatne Informacije

Več informacij:
depechemode.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!