shutterstock_368003444
Utrip mesta · zdravje & lepota

Čevlji so nepogrešljiv del videza. Vendar pa bi glede evolucijske biologe in zdravnike ljudje bili bolj zdravi, če bi hodili bosi. Čevlji, še posebno neprimerni, lahko negativno vplivajo na našo držo in s tem na hrbtenico. Ker pa si razen na morju ne moremo privoščiti, da bi po svetu skakljali brez obutve, lahko vsaj prilagodimo obutev, da je optimalna za naše zdravje. Spodaj si oglej, kateri so najboljši in najslabši čevlji za tvoje zdravje glede na raziskavo.

Glede na raziskavo vam predstavljamo, kateri so najboljši in najslabši čevlji za tvoje zdravje. Odgovor na žalost marsikaterim ženskam ne bo všeč. Prav ste uganili – najslabši čevlji za zdravje so brezkompromisno visoke pete. Pogosta nošenje visokih pet popolnoma spremeni strukturo mišic na podplatu, poleg tega pa negativno vpliva na gleženjski sklep ter ga v skrajnem primeru popolnoma degenerira. Če visoke pete nosite le ob posebnih priložnostih, vam ni treba skrbeti zaradi zdravstvenih težav. Če pa so visoke pete na vašem seznamu oblačil čisto vsak dan, pa premislite, ali je res vredno.

Kaj pa najbolj zdravi čevlji? Tudi tu so si raziskovalci enotni – najboljše čevlje imate obute, ko hodite bosi. Za našo držo in stopala je daleč najboljše, če se sprehajamo bosi. Ker pa kulturni kontekst (pa tudi onesnažena tla, pozimi pa nizke temperature) tega ne dovoljuje, so najboljši čevlji za tvoje zdravje takšni, ki v posnemajo ortopedsko obliko, ob enem pa so zračni in predvsem čim bolj lahki.

PREBERITE ŠE: Kaj bi morala po tuširanju uporabiti namesto losjona za telo po mnenju dermatologov?


william-randles-288333-unsplash Kaj bi morala po tuširanju uporabiti namesto losjona za telo po mnenju dermatologov? shutterstock_1050080960 Kako najlažje preživeti vroče poletne noči, če nimaš klime? Polo-Blue-Splash-1068x814 Najboljši moški parfumi za poletje 2018 o.53545 Najboljši ženski parfumi za poletje 2018 · · · ·