Land Rover Range Rover
Utrip mesta · mobilno

SUV-ji ali po domače športni terenci rastejo kot gobe po dežju. Najdemo jih že skoraj pri vsakem proizvajalcu in nekateri se med seboj razlikujejo kot dan in noč. V pregled smo vzeli tiste naj naj, najbolj luksuzne, najbolje opremljene in seveda najdražje.

Najdražji SUV-ji:

1. Lamborghini Urus

Zagotovo najbolj svež med SUV-ji. Teoretično še ni v prodaji, a ker bo njegova cena znašala več kot 200.000 evrov, si zagotovo zasluži nastop na lestvici najdražjih športnih terencev. Prodajati se bo začel v prihodnjem letu in po vsej verjetnosti bodo vsi primerki razgrabljeni v trenutku. Kar se dizajna tiče, gre zagotovo za enega najbolj “UaU!” SUV-jev v tem trenutku. Več o Urusu si preberite na spodnji povezavi.

2. Bentley Bentayga

Bentley Bentayga predstavlja nasprotje Lamborghinija Urus. Če je Urus za pompozen nastop in glasen prihod, je Bentayga za prefinjenost in uživanje v neslišnem razkošju. Bentayge se je lotilo že nekaj predelovalcev in jim tako še dvignilo ceno. Cena osnovne Bentayge je več kot 200.000 evrov, kar pri vsem tem luksuzu, ki ga ponuja, niti ni presenetljivo, bolje opremljene in po želji predelane različice pa imajo še občutno višjo ceno.

3. BMW X5

Najbolj športna različica BMW X5 M začne  svojo ceno pri 162.600 evrih, ki jo lahko z izborom dodatne opreme dvignemo tudi čez 200.000 evrov. Za ta denar dobite 575 konjskih moči, 4,4-litrski motor in kopico zavidljivih pogledov. Če pa vas zanima bolj umirjena in okolju prijaznejša rešitev, si preberite nekaj o priključnem hibridu BMW X5.

4. BMW X6

BMW X6 je še en predstavnik te bavarske znamke, ki se je znašel na prestižnem seznamu. Cena najmočnejše različice BMW X6 M je 167.400 evrov, ki jo z dodatno opremo prav tako kot pri modelu X5 M dvignemo čez 200.000 evrov. Uporablja enak motor kot X5 M in tudi sicer sta si avtomobila v marsičem podobna. Za oba modela, tako BMW X5 M kot BMW X6 M, so pri Akrapoviču pripravili posebej prilagojene izpušne sisteme.

5. Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC Coupé

S 585 konjskimi močmi ne samo, da je Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC Coupé med močnejšimi SUV-ji, ki jih je mogoče kupiti, temveč je posledično tudi med dražjimi. Kopica dodatne opreme naredi tega športnega terenca tako luksuznega kot hitrega po ravnem ali v zavojih. Ko v konfiguratorju odkljukamo vse dodatne možnosti, dobimo znesek, višji od 220.000 evrov. Več o modelu GLE Coupé na spodnji povezavi.

6. Tesla Model X P100D

Tesla je dandanes sinonim za luksuzne in prefinjene električne avtomobile. S tako imenovanim “odbitim” načinom vožnje lahko SUV model X z lahkoto konkurira športnim avtomobilom, kaj šele ostalim SUV-jem. Za Teslo X je treba odšteti več kot 150.000 evrov. Če vas zanima, kako si Tesla X za malico privošči prave športne avtomobile, le kliknite na povezavo.

7. Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC

Model GLS je še večji in še dražji od modela GLE Coupé. Osnovna cena se začne pri 196.442,30 evra in lahko pri izbiri bogate dodatne opreme z lahkoto preseže 220.000 evrov. Njegovi proporci so ogromni, in ko ga boste zagledali na cesti, vam bo hitro jasno, zakaj taka cena. Več o Mercedes-Benzu GLS na spodnji povezavi.

8. Porsche Cayene Turbo S

Porschejev predstavnik med SUV-elito je neke vrste začetnik te izbrane druščine s stilom. Bil je med prvimi luksuzno-športnimi terenci in vse od takrat se drži preizkušene formule in je trdno zasidran med najbolj priljubljenimi SUV-ji. Cene najdražjih Cayenov se prav tako gibljejo okoli in celo čez 200.000 evrov.

9. Land Rover Range Rover

Najbolj luksuzni britanec je kot Porsche Cayene med luksuznimi terenci prisoten že od samega začetka. Kakovostni materiali in natančna izdelava ga naredijo privlačnega, še bolj pa obilica prostora v notranjosti. Najbogatejša različica je podaljšani Range Rover SVAutobiography, za katerega je treba odšteti več kot 190.000 evrov.

10. Mercedes-AMG G 65

Med vsemi SUV-ji na lestvici bi lahko za Mercedes-AMG razred G trdili, da ima od vseh še največ terenskih zmogljivosti. Gre za pravega terenca, ki ga zaradi vseh luksuznih dodatkov lahko uvrščamo tudi med luksuzne športne terence. Ta najprestižnejši predstavnik razreda G vas lahko stane celo 398.000 evrov.

11. Volvo XC90

Tudi Volvo je eden izmed pionirjev SUV-segmenta, saj je Volvo XC90 med nami že vrsto let. Najnovejši različici je občutno zrasla cena, s tem pa si je prislužil mesto med elito. Po slovenskem ceniku vas bo najdražji XC90 stal 127.562 evrov. To ceno lahko z izbiro še boljše dodatne opreme prav tako dvignete še višje.


1000-500-citymagazine-cover Kahn Flying Huntsman 6X6: zdaj še s platneno streho McLaren Senna McLaren Senna: superšportnik z legendarnim imenom Billy – električno kolo BMX Billy: električno kolo BMX za čez drn in strn Moia Moia predstavlja električni koncept za šest potnikov · · · · · · · · · · · ·