RA9yc9eYjkLNUnpc3Vaw2U
V zraku · tehnologija · gadgeti

Prenosniki so zelo praktični in sila uporabni, odličen prenosnik pa najdeš že pod 1000 evri. Naj vam pri izbiri malce pomagamo. To so najboljši prenosniki pod 1000 evri (2019).

Prenosniki so zaradi svoje praktičnosti in uporabnosti postali že skoraj nuja. Zelo veliko stvari se namreč opravi kar prek računalnika. Uporablja se ga lahko za marsikaj: za zapiske, elektronsko pošto, grafično ustvarjanje, igranje igric, gledanje filmov, poslušanje glasbe, … skratka za vse. Zato danes prenosnike potrebujejo vsi, od študentov do poslovnežev pa do ljudi, ki želijo računalnik imeti povsod. Stacionarno ohišje je težko prenašati povsod, mobilni telefon pa ne zadosti prav vsaki potrebi.

Najboljši prenosniki pod 1000 evri (2019)

Asus VivoBook 14

Vsestranski (študentski) prenosnik

Znamka Asus je že vrsto let pogosta izbira pri tistih, ki izbirajo svoj prvi prenosnik, kupci pa so ponavadi dijaki ali študentje. Nova linija ultrabook prenosnikov VivoBook navdušuje z malce živahnejšim dizajnom (dobiti ga je mogoče tudi v bolj barvitih odtenkih), najbolj pa je všečen način odpiranja zaslona. Med odpiranjem prenosnika se rahlo dvigne tudi tipkovnica, zaradi česar ta postane udobnejša za tipkanje. Tipkovnica je tudi osvetljena, kar bo zelo prav prišlo takrat, ko se bo potrebno za izpite učiti dolgo v noč.

Kot rečeno, izbirati je mogoče tudi med bolj barviti modeli, nekateri se ponašajo celo z dvojnim zaslonom, ki je vgrajen v sledilno ploščico. Model, ki smo ga izpostavili mi, se najbolj izkaže ravno v komponentah, ki več kot zadoščajo običajni vsakodnevni uporabi. Intelov i5 8. generacije, 8 GB delovnega pomnilnika in 256 GB SSD ter ločena grafika GeForce MX230. Pa še Windows 10 dobimo zraven.

HP ProBook 450 G6

Poslovna klasika

Nekričeč in uglajen dizajn prenosnika HP ProBook je kot nalašč za poslovno dušo, ki mora svoj prenosnik nositi iz sestanka na sestanek. Zaradi vsakodnevnega prenašanja so praviloma prenosniki ProBook trpežnejši. Seveda je odličen tudi za študenta, ki bo na njem pretežno urejal zapiske iz faksa ter zvečer pogledal kakšno serijo.

Takšne naloge ne zahtevajo najhitrejših komponent, a vendar morajo biti dovolj dobre, da med delom ne pride do zatikanj. Procesor AMD Ryzen 3 3. generacije, 8 GB delovnega pomnilnika in 256 GB SSD. Windows 10 je že nameščen.

Microsoft Surface Pro 6

2v1 za ustvarjalce

Microsoft Surface Pro 6 je primarno tablični računalnik. A ker na Surface Pro 6 teče polni Windows 10, lahko ob priključeni tipkovnici na njem počnemo povsem običajne računalniške stvari. Zato smo izbrali model, pri katerem je uradna tipkovnica že priložena. Največja prednost tabličnega računalnika Surface Pro 6 je njegov zaslon. Ta je namreč izjemno barvno natančen in oster ter zato primeren za vse grafične ustvarjalce. Pa tudi za ogled filma.

Da bo vsako opravilo potekalo brez zatikanja bo poskrbel procesor Intel i5 8. generacije, 8 GB delovnega pomnilnika in 128 GB SSD.

HP OMEN 15

Gaming zverina

Pod 1000 evri se najde kar nekaj prenosnikov namenjenih predvsem igranju igric. A ti svoje zmogljive komponente zamenjajo za ne preveč dobre zaslone ter slabe hladilne rešitve. HP OMEN je v tem segmentu malce dražji, a z njim dobimo celovitejši komplet. Resen igralec videoigric se namreč zaveda pomena dobrega zaslona in hlajenja.

Omenjen model je ravno za las pristal na našem seznamu, svojo ceno pa upraviči z novejšimi komponentami. Tako v kompletu dobimo procesor Intel i5 9. generacije, 8 GB delovnega spomina in 512 GB SSD. Za grafična opravila bo poskrbela grafika GeForce GTX 1650, vse skupaj pa bo teklo na naloženem Windowsu 10.

Acer Aspire 5

Najnovejše komponente

Tale prenosnik za svojo ceno naravnost navdušuje. Ultrabook preprostega dizajna v sebi skriva najnovejše in precej zmogljive komponente, katere bodo po godu tudi bolj zahtevnemu uporabniku. Najnovejši Intelov procesor i7 10. generacije, 8 GB delovnega pomnilnika in SSD velikosti kar 1 TB! Vsa grafično zahtevna opravila bo opravila grafična kartica GeForce MX250, vse skupaj pa je zapakirano v trpežno ohišje, okrepljeno z aluminijem. Windows 10 je že naložen.


novi apple Novi Apple MacBook Pro: 16-palčni zaslon in prenovljena tipkovnica Grado SR60e Top 5: slušalke pod 100 evri, s katerimi bi bili zadovoljni tudi avdiofili Leica SL2 Nova Leica SL2: brezzrcalec s 4K in z 47,3 megapiksli pristnega Leica doživetja nathan-waters-ykH4Wtocefc-unsplash Najboljši brezžični polnilci za pametne telefone · · ·