Grado SR60e
V zraku · tehnologija · gadgeti

Glasba dobi ob uporabi dobrih slušalk povsem drug pomen. In mi vam bomo dokazali, da dobre slušalke niso le tiste pregrešno drage. To so najboljše slušalke pod 100 evri, s katerimi bi bili zadovoljni tudi največji avdiofili.

Znan pregovor pravi, da malo denarja pomeni malo muzike. A to že kar lep čas ne drži več. Vsaj kar se tiče slušalk, ki jih je mogoče danes dobiti na trgu. Tiste dražje so resda iz bolj kakovostnih in eksotičnih materialov, a kar se zvoka tiče, jih cenejše opcije že pošteno dohitevajo. Zato smo pogledali, katere so najboljše avdiofilske slušalke pod 100 evri in kaj zmorejo.

Bržkone vsi radi poslušamo glasbo, in ta dobi povsem drugačen pomen na dobro zvenečih slušalkah. Ne glede na to, katere slušalke boste na našem seznamu izbrali, vse vas bodo z zvokom tako navdušile, da boste takoj odpravili poslušati vašo celotno glasbeno kolekcijo. Brez heca.

Najboljše slušalke pod 100 evri:

Grado SR60e Prestige Series

Grado je ena tistih znamk, katerih izdelke hitro prepoznaš že po samem videzu. Njihove slušalke se ponašajo z edinstvenim retro dizajnom, ki si ga delijo tako najbolj poceni modeli kot tisti precej dražji. SR60e so njihove najcenejše slušalke, a še vedno dovolj dobre, da jih najdemo na skoraj vseh lestvicah najboljših slušalk pod 100 evri.

Odlikuje jih zelo naraven zvok, od nizkih pa do visokih tonov, s ščepcem topline. Njihov odprt dizajn jim omogoča, da ob poslušanju dajejo občutek, kot bi inštrumenti igrali v prostoru in ne naravnost iz slušalk v ušesa. Bodo pa zaradi tega istega odprtega dizajna ogromno zvoka spustile ven in noter, zato so primerne le za domačo rabo. Med vožnjo z avtobusom bi namreč precej nervirale sopotnike.

AKG K240 MKII

Slušalke znamke AKG poslušalca vedno nagradijo z zelo velikim prostorskim zvokom, ki glasbenike iz pesmi pripelje k vam v sobo. Pri tem pomaga polodprt dizajn, kar pomeni tudi, da iz njih uhaja več zvoka kot pri običajnih slušalkah. Zato so primerne le za domačo rabo. Odlikuje jih zelo naraven zvok, zato ni čudno, da jih opažamo na glavah studijskih delavcev in ustvarjalcev vsebin.

Etymotic MK-5

Tudi slušalke znamke Etymotic se zelo hitro prepozna že samo po dizajnu. Njihova podolgovata oblika omogoča, da jih uporabnik vstavi globlje v uho ter s tem doseže boljšo zvočno izolacijo. Ker so drobcene pridejo zelo prav za recimo motoriste, ki želijo pod čelado imeti tudi slušalke.

Majhnost pri Etymotic MK-5 zavaja, saj je njihov zvok impresiven. Je zelo nevtralen in poln podrobnosti, z rahlo bolj poudarjenimi nizkimi toni.

Audio-Technica ATH-M40X

Veliki brat, model ATH-M50x, je že vsem zelo dobro poznan, saj ga uporablja kopica Youtuberjev in glasbenikov. A avdiofile je mnogo bolj navdušil model ATH-M40x. Predvsem zato, ker naj bi slednji imel bolj uravnovešen in nevtralen zvok, ki je pri studijskih slušalkah najbolj zaželen.

Tako kot ATH-M50x ima tudi ATH-M40x možnost zamenjave kabla, v primeru, da se ta poškoduje oziroma želimo imeti daljši/krajši kabel.

Status Audio CB-1

Na vsake toliko časa ljudje odkrijejo neznane poceni slušalke, ki jih zaradi kakovostnega zvoka začnejo hitro kovati v zvezde. Ene takih so tudi slušalke Status Audio CB-1, ki jih radi primerjajo z ATH-M40x in ATH-M50x. Namenjene so predvsem kritičnim poslušalcem, ki želijo iz glasbe razbrati vse majhne podrobnosti ali napake. Zaradi tega so primerne tudi za studijsko delo.

Njihov nevtralni zvok vseeno malce poživijo razigrani nizki toni, zaradi česar CB-1 ne bodo zvenele dolgočasno. Kljub temu, da gre za zaprt tip slušalk, proizvajajo zelo odprt prostorski zvok. To pomaga tako pri glasbi kot pri igranju videoiger.


Leica SL2 Nova Leica SL2: brezzrcalec s 4K in z 47,3 megapiksli pristnega Leica doživetja nathan-waters-ykH4Wtocefc-unsplash Najboljši brezžični polnilci za pametne telefone hammerheadrazer.0 Razer Hammerhead True Wireless: slušalke, ki pri igranju igric ne zamujajo ErzetichAudio-Thalia-01 Erzethic Thalia: slovenske slušalke, ki navdušujejo avdiofile · · ·