Kulturni izbor · film

Tudi najboljše televizijske serije lahko postanejo dolgočasne, predvidljive, vsaka nova epizoda pa je vedno bolj podobna prejšnji. Kar si zares želimo od dobre serije, so presenečenja, nepredvidljivi zapleti in preobrati ter nadpovprečna igra, ki nas skupaj dobesedno prilepijo na zaslon. Pripravili smo seznam serij, ki vas bodo popolnoma prevzele. Vse prej kot dolgočasno!

Carnivàle (7. september 2003–27. marec 2005)

Severozahod Amerike, 1934. 18-letni izobčenec Ben Hawkins zateče v cirkus Carnivàle. Karavana vključuje ciganko Sofie, ki bere iz tarot kart, njeno paralizirano mamo, ki ima sposobnost telekineze, slepega profesorja Lodza, ki lahko bere misli, bradato žensko z imenom Lila, siamska dvojčka, krotilko kač Ruthie, pritlikavega nadzornika in lastnika cirkusa Samsona, ki ima za Bena točno določen načrt.

Wild Palms (16. maj 1993–20. maj 1993)

Los Angeles, prihodnost. Harry Wyckoff dela za televizijski kanal, ki namerava namestiti tehnologijo za navidezno resničnost v vsak dom v Ameriki in drugod po svetu. To naj bi navadne televizijske oddaje spremenilo v tridimenzionalne holografske projekcije. Harry ima uspešno kariero ter uživa v bogastvu in moči. Kmalu se izkaže, da je Harry dejansko ujet v krvave spletke in uporabo psihoaktivnih drog.

Humans (14. junij 2016–)

Zgodba se dogaja v vzporednem vesolju, kjer je izjemno priljubljena nova vrsta tehnologije – napredni robotski pomočniki, ki so na zunaj skoraj identični z ljudmi. Eden izmed teh je dodeljen primestni družini, ki kmalu ugotovi, da ima lahko življenje z robotom grozljive posledice.

Fringe (Na robu znanosti, 9. september 2008–18. januar 2013)

Agentka FBI Olivia Dunham sodeluje z znanstveniki pri posebnih kriminalnih primerih, ki jih človeško znanje še ne more v celoti pojasniti. Z vsako novo sezono postaja zgodba serije bolj in bolj bogata, gledalec pa je priča vedno večjim preobratom.

Sense8 (5. junij 2015–)

Serija Sense8 prihaja izpod rok režiserk Lane in Lilly Wachowski, ki sta zaslužni tudi za trilogijo Matrica. Tokrat pripovedujeta še eno zanimivo in zelo zapleteno zgodbo. Skupine ljudi v različnih državah so nekako psihično povezane med seboj in kmalu postanejo tarča tistih, ki želijo ogroziti svetovni red.

PREBERITE ŠE: Najboljše serije 2016: nominiranci za nagrado emmy 2016

11.22.63 (15. februar 2016–4. april 2016)

11.22.63 velja za eno od najbolj uspešnih filmskih adaptacij knjige, ki jo je napisal kralj groze Stephen King. Avtor je najbolj znan po grozljivih romanih, ta serija pa je skrivnostni triler z elementi fantazije. Ni strašen, je pa nedvomno zabaven. Učitelja angleščine pošljejo nazaj v času, njegova naloga pa je, da prepreči atentat na Johna F. Kennedyja.

The Booth at the End (27. avgust 2010–)

Psihološki triler pripoveduje zgodbo skrivnostnega posameznika, ki sedi v kotu obedovalnice, ljudje pa se zgrinjajo k njemu za pomoč pri uresničevanju sanj. Brezupen oče bolnega otroka, ženska, ki želi biti lepa, umetnik, ki išče navdih – vsak človek ima le eno željo, za katero mora plačati določeno ceno. Da bi dosegli tisto, kar hočejo, se morajo odreči svojim moralnim vrednotam.

Orphan Black (Sirote, 30. marec 2013–)

Sarah je sirota, ki nikoli ni bila deležna ljubezni in skrbi staršev, in jasno ji je, da v življenju ne potrebuje nikogar. Nekega dne jo zaznamuje tragični dogodek: Sarah je priča samomoru mlade ženske. Dekle je presenetljivo podobno Sarah, zato se odloči prevzeti njeno identiteto.

Wayward Pines (14. maj 2015–)

Tajni agent Ethan Burke prispe v majhno mesto v Idahu, da bi našel dva pogrešana agenta FBI. Ethan poskuša razvozlati dogodke, a stvari postajajo vse bolj čudne. Iz mesta namreč nihče ne more zbežati. Kakšne skrivnosti skriva mesto?

The Leftovers (29. junij 2014–)

V majhnem mestecu Mapleton ostane le manjša skupina ljudi. Prisiljeni so, da po nenadnem in skrivnostnem izginotju več kot 100 milijonov ljudi, obnovijo svoje življenje. Želijo dognati, kaj se je zgodilo – nekateri iščejo Boga, drugi poskušajo povzročiti škodo.


Filmi za ljubitelje vina Top 5: najboljši filmi za ljubitelje vina Film Valerian and the City of a Thousand Planets (2017) Filmski napovednik: Valerian and the City of a Thousand Planets (2017) Vse igralske vloge Donalda Trump Donald Trump v filmih in TV-serijah: vse njegove igralske vloge Sandi Murovec in Tina Maze v filmu 7doUSPEHA Filmska premiera / napovednik: 7doUSPEHA (2016) · · ·