Sonyjeva aplikacija Touchless Shutter za samodejno proženje fotoaparata z miganjem roke.
V zraku · tehnologija

Sony je predstavil aplikacijo Touchless Shutter za samodejno proženje fotoaparata. Tega sprožimo tako, da pomigamo z roko pred iskalom, torej majhnim okencem, kjer vidimo to, kar bo zajeto na fotografiji. Ker vemo, da zna biti fotografiranje v slabih svetlobnih pogojih prava nočna mora, ki pogosto rezultira v zmazanih fotografijah (tudi ob uporabi tripoda ali še tako mirni roki), je to več kot dobrodošel dodatek.

Zajemanje fotografij v slabih svetlobi je večna loterija za amaterske fotografe. Kljub uporabi stojala ali ob zelo mirni roki pogosto končamo z zmazanimi fotografijami. Da bi rešili to težavo jih veliko poizkusi srečo z vgrajenim samosprožilcem, daljinskim sprožilcem ali pametnim telefonom kot daljinskim sprožilce. Sony pa je poiskal novo rešitev in to kar znotraj obstoječe tehnologije elektronskega iskala. Razvil je namreč aplikacijo Touchless Shutter, ki omogoča proženje brez dotika. Vse kar moramo storiti je, da pomigamo z roko v bližini iskala. Če to ni zakon! Za ”Bulb” funkcijo moramo pomahati še enkrat, in sicer ko želimo končati zajem fotografije.

PREBERITE ŠE: Kdo so zmagovalci največjega foto natečaja Sony World Photography Awards 2015

Brez rok, brez daljincev, brez ”timerjev”, samo pomahajte z roko in tudi fotografija v slabih svetlobnih pogojih bo ostra kot nož. In da, tudi fotoaparati imajo po novem aplikacije.

The Unstainable Hit na Kickstarterju – The Unstainable, bela ženska srajca, ki jo je nemogoče umazati cover-tesla-batery Tesla z baterijami, ki hranijo sončno energijo in bodo spremenile tok zgodovine Prenosni pralni stroj Drumi. Drumi – prenosni pralni stroj, ki za delovanje ne potrebuje elektrike Selfie arm Selfie arm – najbolj bizaren selfie pripomoček je selfie roka · ·