Touchless Shutter: Sony z aplikacijo za fotoaparat, ki samodejno sproži, ko pomigamo z roko

Sonyjeva aplikacija Touchless Shutter za samodejno proženje fotoaparata z miganjem roke.

Sony je predstavil aplikacijo Touchless Shutter za samodejno proženje fotoaparata. Tega sprožimo tako, da pomigamo z roko pred iskalom, torej majhnim okencem, kjer vidimo to, kar bo zajeto na fotografiji. Ker vemo, da zna biti fotografiranje v slabih svetlobnih pogojih prava nočna mora, ki pogosto rezultira v zmazanih fotografijah (tudi ob uporabi tripoda ali še tako mirni roki), je to več kot dobrodošel dodatek.

Zajemanje fotografij v slabih svetlobi je večna loterija za amaterske fotografe. Kljub uporabi stojala ali ob zelo mirni roki pogosto končamo z zmazanimi fotografijami. Da bi rešili to težavo jih veliko poizkusi srečo z vgrajenim samosprožilcem, daljinskim sprožilcem ali pametnim telefonom kot daljinskim sprožilce. Sony pa je poiskal novo rešitev in to kar znotraj obstoječe tehnologije elektronskega iskala. Razvil je namreč aplikacijo Touchless Shutter, ki omogoča proženje brez dotika. Vse kar moramo storiti je, da pomigamo z roko v bližini iskala. Če to ni zakon! Za ”Bulb” funkcijo moramo pomahati še enkrat, in sicer ko želimo končati zajem fotografije.

PREBERITE ŠE: Kdo so zmagovalci največjega foto natečaja Sony World Photography Awards 2015

Sonyjeva aplikacija Touchless Shutter omogoča samodejno proženje fotoaparata z miganjem roke.
Sonyjeva aplikacija Touchless Shutter omogoča samodejno proženje fotoaparata z miganjem roke.

Brez rok, brez daljincev, brez ”timerjev”, samo pomahajte z roko in tudi fotografija v slabih svetlobnih pogojih bo ostra kot nož. In da, tudi fotoaparati imajo po novem aplikacije.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.playmemoriescameraapps.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!