cover-frizure-moške-frizure-2014
Utrip mesta · svet po moško

Predstavljamo vam nekaj trendov na področju moških frizur za leto 2014, ki jih ne smete spregledati. Nakazani trendi moških frizur v letu 2013 se nagdrajujejo z nekaterimi “retro” prijemi, ki jih na nek način delajo bolj sproščene in divje. V ospredju je volumen zgornjega dela pričeske, ki kraljuje moški glavi. Trendi v letu 2014 moške frizure postavljajo v nekoliko bolj sproščeno fazono.

Moške frizure v letu 2014 nakazujejo trend nekoliko bolj sproščen stil, kot trendi pri frizurah v letu 2013. Tako imenovani “pompadour” stil oblikovanja frizure v letu 2014 prehaja v nekoliko bolj sproščene okvirje. Ko smo v letu 2013 zahtevali močne prehode in ne predolge zgodnje lase, se v tem letu te meje premikajo k nekoliko daljšim pričeskam. Stil je predvsem bolj sproščen in divji.

V ospredju je odpadniški moški, ki z navidezno neurejenim stilom brade in frizure/pričeske narekuje svoj urbani korak. Lasje so daljši in polni volumna. Preče vselej izrazite in značilno netipične. Asimetrije nošenja preče se lahko obrestujejo v vizuralnem podiranju klasičnega izgleda in ga tako nadgrajujejo s “twistom”. Ta twist pa objektu oblikovanja pričara drugo dimenzijo simetrije obraza in izgleda.

DYI: Kako nastene “pompadour” pričeska/frizura

Pompadour je klasičen stil, ki se zkozi zgodovino mode vedno znova pojavlja v takšni ali drugačni formi skozi zgodovino mode. Seveda gre za stil, ki izvira iz Francije in sta ga v 18 stoletju oveljavila Madame de Popadeur in kralj Louis XV. Ta stil frizure/pričeske so najprej sprejele modne dame 18 stoletja. Stil je tako dominiral vse do prve svetovne vojne, ko je za nekaj časa utonil v modno pozabo.

Stil se zopet pojavi v 50-ih, ko ga je Elvis Presley uveljavil kot svoj zaščitni znak. Vse ostalo pa je zgodovina.

“Galerija – Pričeske – Pompadour – Moške frizure 2014″

Moške modne frizure 2014Odpri galerijo

Preberi še: Enostavna bohemska pričeska za vsak dan

Preberi še: Moderne in sproščene pričeske za letošnjo jesen/zimo

cover-patagonia-blackHole90l Potovalna torba urbanega popotnika – Patagonia NAJ SE ZABAVA PRIČNE! Čas za izjemnost Caffe Racer – odpadniški urbani kult cover-yamaha-xs650 Predelava motorja s pridihom deviantnosti – Yamaha XS650 by Thrive · · · · · ·