Trk zvezd 2022
V zraku · buzz buzz

Znanstveniki fakultete Calvin College so za leto 2022 napovedali trk zvezd, ki bo v vesolju uprizoril pravi svetlobni spektakel. Ta bo posledica trka dveh zvezd, ki krožita oz. sta krožili tako blizu, da sta trčili. Posledice trka naj bile z Zemlje vidne najpozneje leta 2022, ko naj bi nas dosegla svetloba. Vidni bosta brez teleskopa.

Leta 2022 se nam obeta spektakularen trk zvezd. Vsaj takšna je napoved znanstvenikov ameriške fakultete Calvin College. Tedaj naj bi nas najpozneje dosegla svetloba, ki je nastala kot posledica trka dveh zvezd. Vidna bo brez teleskopa.

PREBERITE ŠE: Super luna v vsem svojem sijaju – najlepše fotografije super lune z vseh koncev sveta

Zvezdi z oznako KIC 9832227 sta od Zemlje oddaljeni 1800 svetlobnih let in sta na nebu vidni kot ena sama zvezda tako kot vsi binarni zvezdni sistemi, za katere velja, da ena zvezda kroži okoli druge na zelo kratki razdalji. Zvezdi sta v resnici trčili že pred pribl. 1795 leti. Bili sta tako blizu, da sta si delili atmosfero. Iz trka, ki so ga poimenovali red nova, se je rodila nova zvezda, ki bo od binarnega sistema KIC 9832227 precej svetlejša. Vidna bo v ozvezdju Labod.


Konji Akhal teke Akhal teke, konji zlatega videza, so verjetno najlepši konji na svetu Kit Kat Iz česa je v resnici narejen Kit Kat? Svetleč prehod za pešce LED-zebre: na Nizozemskem imajo svetleče prehode za pešce Najboljše poročne fotografije 2016 Najlepše poročne fotografije 2016 · ·