fbpx

Astroturizem je nov potovalni trend: najboljši hoteli za opazovanje zvezd 2024

Foto: envato

Poznate astroturizem? Morda je skranji čas da ga spoznate, saj je ta vrsta turizma trenutno v vzponu.

Astroturizem je potovalni trend, ki vam omogoča, da ne izkusite le petih hotelskih zvezdic, temveč prespite ob pogledu na tisoče zvezd na zvezdnem nebu. Ob vse večjem svetlobnem onesnaževanju sveta si vse več popotnikov želi pobegniti tja, kjer bodo še jasno videli zvezde. Tu so štirje predlogi za astroturizem!

StarDome Lodge

Ta edinstveni kupolasti hotel, ki se nahaja v goratem predelu Ollantaytamba (Peru), ne ponuja le odličnih pogledov na nočno nebo, ampak omogoča tudi dostop do bogate regije tamkajšnje kulture. Tradicionalna verovanja v perujski sveti dolini so prepletena z opazovanjem nebes, tukajšnje doiživetje pa vam omogoča, da se pobližje spoznate z verovanji lokalnega prebivalstva. Po drugi strani pa se boste tekom dneva posvečali obisku ruševin ali trekingu.

 

Six Senses Southern Dunes

Obala Rdečega morja je vse bolj priljubljena tudi med ljubitelji zvezd. In Six Senses Southern Dunes  sta vi ravno na to, saj namerava nastanitev v oddaljeni enklavi Savdske Arabije graditi prav na astroturizmu. Inovativni svetlobni sistem luksuznega kompleksa se spreminja z letnimi časi in postavitvijo sonca, vse z namenom, da zagotovi minimalen vpliv na divje živali in okoliške peščene krajine.

 

Namib Outpost

Namib Outpost je kraj, kjer se razkošje sreča z avanturo v osrčju puščave Namib. Prenočišče, ugnezdeno sredi osupljive pokrajine Namibije, ponuja edinstveno mešanico udobja, tišine in dostopa do čudes puščavske divjine. Namib Outpost se nahaja v narodnem parku Namib-Naukluft, obdan z visokimi peščenimi sipinami, prostranimi ravninami in starodavnimi geološkimi formacijami. Ponoči pa se okrog njega zvrsti na tisoče zvezd.

 

ICEHOTEL

Svetovno znani ICEHOTEL vam ponuja edinstveno izkušnja astroturizma. Po dnevu vožnje z motornimi sanmi ali vprego, je čas, da se prepustite umetnini na nebu – severnemu siju. Ta je najbolje viden prav iz Laponske, pravljične zimske dežele, ki jo pokriva sneg.

 

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.