fbpx

13 predmetov, za katere niste niti pomislili, da jih lahko perete v pomivalnem stroju: od kock Lego do glavnikov in Crocsov

pomivalni stroj
Foto: envato

Ko gre za kuhinjske aparate, je pomivalni stroj pravi neopevani junak, ki je pogosto vpet v vsakdanji cikel pranja posode. V prispevku pa vam razkrivamo, katere predmete še lahko perete v pomivalnem stroju.

V sodobnem gospodinjstvu je pomivalni stroj postal skoraj nepogrešljiv pomočnik, ki nam prihrani čas in trud pri vsakdanjih opravilih. A njegova uporaba se ne omejuje zgolj na čiščenje posode in pribora. Pomivalni stroj je mnogo več kot le pomočnik pri pospravljanju kuhinje. Z malo kreativnosti lahko postane orodje za čiščenje širokega spektra predmetov, kar vam lahko prihrani čas in zagotovi boljšo higieno vašega doma.

Pomivalni stroj je učinkovit za pranje različnih predmetov – Kaj lahko perete v pomivalnem stroju

1. Majhne plastične igrače: male plastične igrače, so pogosto polne bakterij in umazanije. Namesto ročnega pranja jih lahko enostavno očistite v pomivalnem stroju. Postavite jih v zgornjo košaro, da se izognete deformacijam zaradi toplote.

pomivalni stroj
V pomivalnem stroju lahko očistite otroške igrače.  Foto: Cottonbro/Pexels

2. Natikače: Da, prav ste prebrali. Tudi vaši natikači iz gume ali plastike lahko dobijo novo življenje s hitrim ciklom v pomivalnem stroju. Poskrbite le, da jih postavite v zgornjo košaro in izberete nižjo temperaturo.

3. Krtače in glavniki: Krtače za lase lahko postanejo pravi zbiralniki prahu in umazanije. Pred čiščenjem odstranite vse lase in jih nato postavite v pomivalni stroj za temeljito čiščenje.

4. Krompir: Verjeli ali ne, celo krompir lahko operete v pomivalnem stroju. Brez detergenta, seveda. To je odličen način za hitro čiščenje večje količine krompirja pred kuhanjem.

5. Dežne škornje: Umazane dežne škornje lahko postavite v spodnjo košaro in jih operete na nežnem ciklu. Tako bodo pripravljeni na naslednjo deževno pustolovščino.

6. Police hladilnika: Čiščenje hladilnika je lahko naporno, a hladilne police lahko brez skrbi operete v pomivalnem stroju. Poskrbite le, da izberete primeren cikel.

7. Držala za pisala: Držala za pisala so pogosto prezrta, ko gre za čiščenje. A tudi ta lahko zlahka očistite v pomivalnem stroju, da odstranite prah in umazanijo.

8. Gumbe štedilnika: Gumbi na vašem štedilniku lahko nabirajo mast in umazanijo. Odstranite jih in jih operite v pomivalnem stroju za sijajen rezultat.

9. Kopalniške dodatke: Posodice za milo, stojala za zobne ščetke in celo plastične podstavke za tuširanje lahko izkoristijo razkužilno moč pomivalnega stroja.

pomivalni stroj
Foto; Crocs

10. Ščipalke za nohte in pincete: ta orodja za osebno nego so pogosto spregledana pri rutinskem čiščenju, vendar jih je enostavno razkužiti v pomivalnem stroju, kar zagotavlja, da so varni za vašo naslednjo uporabo.

11. Igrače in sklede hišnih ljubljenčkov: Poskrbite, da bodo dodatki vašega kosmatega prijatelja čisti in brez škodljivih bakterij, tako da jih redno perete, še posebej po igri na prostem.

12. Britvice: Podaljšajte življenjsko dobo in čistočo britvic tako, da jih postavite v predal za posodo. Prepričajte se, da so varno nameščene, da preprečite poškodbe.

13. Gobe ​​in krtače za posodo: Kuhinjske gobice so idealno gojišče za bakterije. Redno jih čistite v pomivalnem stroju, da zagotovite njihovo higieno.

pomivalni stroj
V pomivalnem stroju lahko očistite kopalniške dodatke. Foto; Grabowska/Pexels

Izkoristite celoten potencial vašega pomivalnega stroja

Pomivalni stroj s svojo zmožnostjo prihranka časa, varčevanja z vodo in razkuževanja predmetov je resnično čudež sodobnega udobja. Vendar je ključnega pomena previdnost in zdrav razum; ni vse primerno za pomivanje v pomivalnem stroju. Pred eksperimentiranjem vedno preverite proizvajalčeve smernice, zlasti z izdelki, ki imajo elektronske komponente ali so izdelani iz občutljivih materialov.

Poleg tega ne pozabite postaviti predmetov v pomivalni stroj varno, da preprečite poškodbe. Manjše predmete lahko postavite v mrežaste vrečke ali na zgornjo polico, da ne padejo vanje, zato se je pametno izogibati pranju zelo različnih predmetov skupaj, da preprečite kontaminacijo ali poškodbe.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.