fbpx

Najboljše rastline za kopalnico, ki dobro uspevajo v vlagi in ob šibki svetlobi

rastline za kopalnico
Foto: envato

To so najboljše rastline za kopalnico!

Vas zanima, katero zelenje postaviti v kopalnico, da ji vdahnete nekaj življenja – to so najboljše rastline za kopalnico. Niso vse sobne rastline primerne za vlažno okolje, prav tako le nekatere potrebujejo le malo naravne svetlobe. A ne bojte se! Obstaja več sobnih rastlin, ki ne potrebujejo vzdrževanja, ki uspevajo v vlagi in lahko vašo kopalnico spremenijo v spokojno zatočišče.

Najboljše rastline za kopalnico

Čopasta zelenčica (Chlorophytum comosum)

Čopaste zelenčice so znane po svoji odpornosti in lastnostih čiščenja zraka, zaradi česar so odlična izbira za kopalnice z omejeno svetlobo. Uspevajo na posredni sončni svetlobi in lahko prenesejo občasno sušo, zaradi česar so kot nalašč za pozabljive lastnike rastlin.

Foto: Unsplash/Sasha Freemind

Taščin jezik (Sansevieria trifasciata)

Taščin jezik je praktično neuničljiv in lahko uspeva v slabih svetlobnih pogojih. Zahteva minimalno vzdrževanje in je odličen pri čiščenju zraka z odstranjevanjem toksinov, kot sta formaldehid in benzen. Njihovo elegantno, pokončno listje doda pridih elegance vsaki kopalnici.

Spatifil (Spathiphyllum)

Spatifil oz. mirovne lilije so zaradi svoje ljubezni do visoke vlažnosti in šibke svetlobe zelo primerne za kopalnice. Proizvajajo čudovite bele cvetove in so znani po svoji sposobnosti izboljšanja kakovosti zraka v zaprtih prostorih z odstranjevanjem spor plesni in drugih alergenov.

Gorska palma (Chamaedorea elegans)

Palme so kompaktne, počasi rastoče rastline, ki uspevajo pri šibki svetlobi in visoki vlažnosti. Vsaki kopalnici dodajo pridih tropske elegance in so razmeroma nezahtevne za vzdrževanje, saj zahtevajo le občasno zalivanje.

Bambus (Dracaena sanderiana)

Srečni bambus je v mnogih kulturah simbol sreče in blaginje, ki v dom prinaša pozitivno energijo. Uspeva pri šibki svetlobi in lahko prenese visoko vlažnost, zaradi česar je idealna izbira za kopalnice.

Foto: Unsplash/Lisa Moyneur

Zlati potos (Epipremnum aureum)

Zlati potos je trda trta, ki lahko uspeva v slabih svetlobnih pogojih in visoki vlažnosti. Znan je po svojem vlečenem listju in lastnostih čiščenja zraka, zaradi česar je priljubljena izbira za kopalnice in druge notranje prostore.

Navadni bršljan (Hedera helix)

Bršljan je vsestranska rastlina, ki jo lahko gojimo kot trto ali vlečno rastlino. Uspeva v vlažnih okoljih in lahko prenaša šibko svetlobo, zaradi česar je zelo primeren za kopalnice z omejeno količino naravne svetlobe.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.