obama
Utrip mesta · arhitektura

Čeprav se večina ameriških predsednikov z družino po koncu mandata iz Washingtona umakne, je družina Obama očitno drugačna. Ostajajo ‘na kraju zločina’, prebivali pa bodo v razkošnem dvorcu, vrednem več kot 5 milijonov evrov.

Ko se predsedniški mandat izteče, si želi večina prvih družin vrniti se na stare tirnice, v anonimnost, stran od Washingtona, D. C. Družina Obama je očitno drugačna. Najmlajša hči Sasha mora najprej končati šolo, zato je družina ‘prisiljena’, da v Washingtonu ostane še nekaj časa.
Belo hišo bodo zamenjali za luksuzni opečnati dvorec v prestižni soseski Kolorama, ki je od prejšnjega domovanja oddaljena dobre 3 kilometre. Barack Obama je tako komaj drugi predsednik, ki po svojem mandatu ostaja v Washingtonu, D. C. (prvi predsednik je bil Woodrow Wilson leta 1921).

PREBERITE ŠE: Kaj se zgodi, ko v Google vpišete Bela hiša?

Kolorama je dom številnih ambasad in rezidenc veleposlanikov in za varnost je več kot očitno poskrbljeno. Družina Obama je domnevno najela luksuzni dvorec z devetimi spalnicami ter osem in pol kopalnicami, ki ga imata v lasti Joe Lockart, sekretar nekdanje Clintonove administracije, in njegova žena Giovanna Gray, ki sta leta 2014 za dvorec plačala okoli 5 milijonov evrov. Razkošen dom, ki je bil zgrajen leta 1928, se razteza na več kot 760 kvadratnih metrih, njegovo tradicionalno ‘okostje’ pa je bilo okusno posodobljeno s sodobnimi napravami in dekorjem.

Galerija –  tukaj bo po končanem mandatu živela družina Obama

Novo luksuzno domovanje družine ObamaOdpri galerijo

Lily Beach Resort & Spa, Maldivi Top 10 prelivnih ali “infinity” bazenov na svetu Tako bo videti Bela hiša, ko se vanjo preseli Donald Trump Tako bo videti Bela hiša, ko se vanjo preseli Donald Trump Knjigarna El Ateneo v Argenitni je locirana v starem gledališču. Za bibliofile: najlepše knjigarne na svetu Bivak na Kaninu ponuja razgled na bovško dolino. Nov bivak na Kaninu – navpična zimska soba s sanjskim razgledom · · · · ·