Twitter se pripravlja na zgodovinsko spremembo
V zraku · tehnologija

Vse je relativno. Twitter naj bi kmalu močno omilil zgodovinsko omejitev 140 znakov. Ta bo še vedno postavljena pri 140 znakih, a v teh 140 znakov ne bodo več vštete povezave do spletnih strani (hiperpovezave) in odlomki besedila fotografij (”požrejo” 23 oziroma 24 znakov, kar je šestina prostora), kar pomeni, da bomo lahko v svojih tvitih poslej precej bolj zgovorni!

Twitter se pripravlja na zgodovinsko spremembo. Potem ko je januarja izvršni direktor Jack Dorsey vrgel kost glede omejitve znakov in njenega smisla, saj da so ljudje izjemno iznajdljivi ko grez za objavljanje daljših sporočil- sem sodijo objave ”v rafalu” (hitre zaporedne objave), ki povedo daljšo zgodbo ali pa fotografije z daljšimi odlomki besedil- zdaj Twitter ”stopa na prste” iznajdljivcev.

Omejitev 140 znakov za zdaj sicer še ne bo padla, verjetno zato, ker bi s tem Twitter izgubil del svoje osebnosti, ki ga razlikuje od ostalih platform za komuniciranje (ta obstaja vse od pojava Twitterja leta 2006, ko smo Twitter spremljali še preko SMS sporočil in so bili pametni telefoni še v povojih). Odločili so se raje za mehak in neboleč prehod in ne direkten preskok na 10 tisoč znakov, kot se je pred časom pošalil Dorsey.

PREBERITE ŠE: Twitter odslej omogoča neposredno prevajanje tvitov

Več manevrskega prostora naj bi tviteraši dobili že junija 2016, delna omejitev pa naj bi istočasno padla po celem svetu.

Monospinner - dron z enim propelerjem Monospinner: dron, ki se vrti kot javorjevi ”helikopterčki” Brezzrcalni fotoaparat Olympus PEN-F Brezčasni fotoaparat Olympus PEN-F dobil naslednika Microclimate Chair - stol za regeneracijo The Microclimate Chair – revolucionarna oblika regeneracije Trace: ura, kjer laserji kažejo minevanje časa Trace: ura, kjer laserji kažejo minevanje časa