Geste, ki pomenijo vse na svetu: to o vajini zvezi govori način, na katerega se držita za roke

Geste, ki pomenijo vse na svetu: to o vajini zvezi govori način, na katerega se držita za roke

Kaj položaj rok pove o vajinem razmerju? Tako kot stisk roke tudi položaj rok med držanjem pove veliko o vajinem razmerju. Ne glede na stil držanja za roke pa velja, da je občutek rok v rokah ljubljene osebe še kako prijeten, po njem pa ne posežemo samo na brezskrbnem sprehodu, ampak partnerjevo roko instinktivno iščemo tudi, kadar smo razburjeni, prestrašeni oz. pod stresom. Topla partnerjeva dlan znanstveno dokazano potolaži in pomiri, z njo pa tudi utrjujejo našo zvezo in veliko izdajamo o njej. Preverite, kaj položaj rok pove o vajinem razmerju.

Veste, kaj položaj rok med držanjem za roke pove o vajinem razmerju? Vsi vemo, kako zelo prija, ko dlan položimo v dlan ljubljene osebe. V trenutkih strahu, stresa in jeze vsi radi posežemo po partnerjevi dlani in obratno, je pa držanje za roke tudi način izkazovanja ljubezni v parku, avtomobilu, na kavču. A vse to že veste. Česar ne veste, je, da držanje za roke pove veliko o vajinem razmerju.

Dr. Wolfgang Krüger, guru vedenja parov, je med drugim ugotovil, da je pri skoraj 90 odstotkih parov, ki se imajo za romantike, roka moškega na vrhu. Kako se par drži za roke, torej zelo veliko razkriva o njunem odnosu.

To o vajini zvezi govori način, na katerega se držita za roke:

Prepleteni prsti

Prepleteni prsti
Prepleteni prsti

Če so vajini prsti prepleteni, pomeni, da sta nerazdružljiva, da je vajina zveza zelo globoka in zelo strastna, da manjši spori niso redki in da spor pogosto rešita med rjuhami. Sta tudi zelo iskrena drug do drugega.

Držanje za nekaj prstov

Držanje za nekaj prstov
Držanje za nekaj prstov

Če partnerja držite za nekaj prstov, pomeni, da mu slepo zaupate. Zavedate se, da vsak potrebuje čas in prostor zase, zato se ga ne oklepate. Ste sproščeni in odprti. Oba sta neodvisna, duhovna človeka s svojimi strastmi in interesi zunaj vajinega odnosa. Rada sta sama in ohranjata svojo individualnost, a na koncu dneva je med vama še vedno zelo močna vez.

Držanje za prst

Držanje za mezinec
Držanje za mezinec

Gre za zelo sproščujočo obliko držanja za roke. Morda se na videz ne zdi intimno, a gre v resnici za zelo romantičen in igriv način izkazovanja ljubezni, ki ga lahko razumemo tudi kot flirtanje.

Držanje za roke prek rame

Držanje roke na ''štuporamo''
Držanje roke na ”štuporamo”

Podobno kot prepleteni prsti tudi držanje za roke prek ramo kaže na močno intimno vez, gesta pa presega ”golo” držanje za roke, saj se dotikata celi telesi, s čimer partner drugemu daje občutek varnega zavetja. S takšnim načinom držanja sporočata, da sta ponosna na svojo zvezo in da bi drug drugega obvarovala vsake nevarnosti.

Stisk z dlanjo, obrnjeno navzdol

Najbolj običajen način držanja za roke
Najbolj običajen način držanja za roke

Gre za verjetno najpogostejši način držanja za roke. Po pravilu ima partner z dlanjo, obrnjeno navzdol, dominantno in zaščitniško vlogo v razmerju. Takšen način držanja zato često opazimo pri prečkanju para čez cesto. Pomeni, da si zaupata, da sta razumevajoča drug do drugega in da si ljubezni običajno ne izkazujeta v javnosti.

Nežen dotik dlani

Nežen stisk
Nežen stisk

Pari, za katere je značilen nežen dotik dlani, so pravo nasprotje parov, ki imajo med držanjem prepletene prste. Niso namreč temperamentni in po prepiru ne končajo v postelji, pač pa se raje umakneta drug drugemu, da se strasti umirijo. Rada imate nežne dotike, blizu pa jima je tudi mečkanje.

Držanje za konice prstov

Držanje za konice
Držanje za konice

Gre za najbolj imenitno obliko držanja za roke, ki smo mu pogosto priča na porokah. Kaže na trdnost zveze, na zdravo razmerje in spoštovanje, odnos pa temelji na zaupanju in občudovanju.

Ovijanje rok

Roka ob roko
Roka ob roko

Čeprav se zdi tovrsten način držanja agresiven in oblasten, pa je vse prej kot to. Ker se dotika velik del rok, ne zgolj dlani, kaže na še več intimnosti in strasti med partnerjema ter potrebo po tem, da sta vseskozi drug blizu drugega.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Letni Kinodvor na Kongresnem trgu 2020: v znamenju pomembnih zgodovinskih obletnic