Utrip mesta · moda

Vse, ki nam danes ni uspelo prileteti čez lužo in v letošnji prestolnici mode občudovati najbolj izjemnih kolekcijih, bo potolažil ogled vsaj ene, Boss Womenswear AW14, ki si jo bomo lahko v živo ogledali danes zvečer.

Nemška modna znamka Hugo Boss svoje najnovejše kreacije namreč ne bo predstavila le izbrancem, sedečim ob modni pisti v New Yorku, temveč tudi širšemu občinstvu prek spletnega prenosa v živo, ki se bo začel ob 20:30 po našem času.

Lani junija se je priznanemu imperiju pridružil novi umetniški direktor Jason Wu. Rojen na Tajvanu, ki je zaživel prave ameriške sanje, ko ga je pri rosnih 26. letih v sam vrh mode ponesla njegova čudovita rdečo-bela kreacija, namenjena ameriški prvi dami Michelle Obama. Ta jo je leta 2009 nosila na posvetitvenem plesu svojega moža, predsednika ZDA. Kot je povedal Wu, je navdih za najnovejšo kolekcijo Boss AW14 ženskih oblačil, čevljev in modnih dodatkov črpal iz zgodovine, sedanjosti in prihodnosti znamke DNA.

Ker vsi modni navdušenci že težko pričakujejo razkritje trendov za prihajajočo sezono, Hugo Boss pod svežim okriljem prinesel v zadnjih tednih izdal krajše napovednike. V objemu ikonične Glass House arhitekta Phillipa Johnsona se tako v ledeni pripovedi ostrih linij, pomešanih z nežnostjo prebujajoče se narave, pojavi supermodel Edie Campbell. Romantične kadre z moderno drznimi grafičnimi vložki je ustvaril znan nizozemski par osupljivih modnih kampanj, Inez van Lamsweerde in Vinoodh Matadin, ki je poskrbel tudi za nedavno boemsko vročico francoske Chloe, o kateri smo pisali tukaj.


V kakšna oblačila se bo letos odel Missonijev moški? Zara TRF Kampanja, ki pričara boemsko poletje Modni dodatki na newyorškem tednu mode Najbolj ekstravagantni modni dodatki newyorškega tedna mode Modna elita v New Yorku Streetstyle modne elite v New Yorku · ·