Leseno kolo po meri

AnalogOne.One by Grainworks
Zadnjič posodobljeno: :

Čeprav še ni zares zadišalo po pomladi, ptičje žvrgolenje sem in tja že zbuja skomine po času, ko bodo spet aktualna kolesa. Če ste za nekaj novega in norega, bo leseno kolo po meri pravšnja izbira.

Lesena kolesa niso nekaj novega, AnalogOne.One pa je nekaj svežega. Gre za čudovito obdelano leseno kolo, ki je narejeno po meri posameznika in prav vsako kolo je edinstven unikat. Gre za delo umetnika Mika Pecsoka, katerega delavnica v kalifornijskem Camarollu bolj spominja na umetniško galerijo. V svojem podjetju Grainworks je Mike začel pisati zgodbo lesene umetnosti pri svojih osemnajstih letih.

AnalogOne.One by Grainworks / Zanimive podrobnosti
AnalogOne.One by Grainworks / Zanimive podrobnosti

Bolj kot risanke ga je od malih nog zanimalo sestavljanje lesenih kock in legic. Po šoli je veliko časa preživel pri prijateljevem očetu, ki je ustvarjal mize in stole, ter mu sčasoma pričel pomagati. Med študijem v San Franciscu je svojo strast do oblikovanja lesa pustil ob strani, a ga oblikovanje ni minilo. Kasneje si je s prvimi plačili kupil prvo orodje in danes je ponosen na svojo mini trgovinico na vogalu hiše svoje babice.

AnalogOne.One by Grainworks / Kolo kot celota izgleda zelo analogno
AnalogOne.One by Grainworks / Kolo kot celota izgleda zelo analogno

Pri kolesih sledi temu, da oblika sledi funkciji, obe sta enako pomembni – če o funkcionalnosti težko pišemo, dokler kolesa ne preizkusimo, pa vizualnosti in oblike pri tem kolesu ne gre spregledati.

Inspiracijo Mike išče v velikih infrastrukturnih projektih, kot so mostovi. Rad ima sodobno umetnost in minimalizem. Ko ni v delavnici, kolesari s prijatelji. Seveda s svojim AnalogOne.One, ki ga po meri izdela za vsakega posameznika. Pri tem slednji po svojem okusu lahko izbere vrsto lesa in nekatere oblikovne različice.

In cena? 5.000 dolarjev.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Aston Martin x Brough AMB 001: motocikel tvojih sanj