amy-humphries-hkwWKy5s22c-unsplash (1)
V zraku · odnosi

Morda veste, kaj bi lahko bilo?

Poznani psiholog John Kim je v zaprti skupini This is Your Tribe na Facebooku zastavil naslednje vprašanje: “Če bi lahko izbrali samo eno pomembno stvar v razmerju, kaj bi to bilo?” Po letih in letih preučevanja parov in odnosov je bil prepričan, da pozna odgovor. Stavil bi na zaupanje, kemijo ali pa povezanost. A pari, ki so sodelovali v anketi, so odgovorili drugače. Najpomembnejši faktor razmerja je SPOŠTOVANJE! Na njem se gradi zaupanje, slednje pa je temelj vsake zdrave zveze.

Kaj pomeni spoštovanje?

Spoštovanje pomeni, da nihče nima moči ali avtoritete nad drugim, da se ni potrebno vedno strinjati, da bi se ljubili. Spoštovanje pomeni nekomu dati prostor, ko nas nekdo za to prosi, da lahko ima svojo pot, po katerih hodi. Spoštovanje pomeni izpustiti, sprejeti, ne soditi, ne nadzirati. Naj bo, naj raste!

Vsi bi se torej morali vprašati, ali imamo v svoji zvezi spoštovanje? Če ga ni, smo ga pogrešali tudi v naših prejšnjih zvezah? Smo se na to privadili? Če je odgovor “da”, potem bi se morali vprašati “zakaj?”. Zakaj smo v zvezi, kjer ni spoštvanja? Odgovor bomo našli samo v sebi. Ne krivimo takoj partnerja.

Kako lahko preprečimo, da bi se nam to dogajalo v prihodnosti? Prvi in najpomembnejši korak je: nikoli se ne ponižujte! Če vas partner ne spoštuje in ne izpolnjuje vaših potreb, je čas, da se razideta. Če boste znižali svoje standarde in sprejeli kakršnokoli vrsto brezobzirnega obnašanja v zvezi, obstaja velika verjetnost, da boste v očeh partnerja postali manj vredni.

Spoštujte se dovolj, da zapustite nekoga, ki vas ne spoštuje!

shutterstock_453228295 Vsi se motijo, samo ti ne: 5 pomembnejših stvari, kakor imeti vedno prav! shutterstock_1124518808 Ko moški ljubi žensko: te stvari bo izgovoril le, če je vate resnično zaljubljen! Twilight Odpri oči: 4 znaki strupenega razmerja, ki jih NE SMEŠ ignorirati! shutterstock_728765095 Če je ženska tudi po 10 letih zakona videti dobro … čestitajte njenemu možu! ·