ček 5
Utrip mesta · kulinarika

Na letošnji 18. izvedbi dobrodelne licitacije je sodelovalo dvanajst vin. Največ zanimanja sta vzbudila cabernet sauvignon in rdeči cuvee. Izkupiček licitacije je znašal 19.125 evrov, ki jih je Vinakoper podaril pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola.

Dobrodelna licitacija barikov se v kleti odvija od leta 1998. Tudi letos so se kupci potegovali za 12 barikovih sodčkov tekočega letnika.  V pokušino so jim ponudili sodček shiraza, cabernet franca, chardonnaya in rdečega cuveeja ter po dva sodčka malvazije, refoška, merlota in cabernet sauvignona. Izklicna cena za liter vina iz 225-litrskega barikovega sodčka je znašala 12 evrov.

Za svoj sodček se je letos potegovalo kar 23 dražiteljev. Najbolj sta jih pritegnila sodček cabernet sauvignona z Debelega rtiča ter sodček, v katerem zori rdeča zvrst z Debelega rtiča in iz Purissime. Degustacijo izbranih vin je vodil glavni enolog kleti Boštjan Zidar, dražitelje pa je k dobrodelnosti spodbujal Mitja Meršol.

Po zaključku licitacije je predsednik uprave Vinakoper Nevijo Pucer k predaji simboličnega čeka povabil tudi Franca Jezerška iz Hiše kulinarike Jezeršek, ki se je do zdaj udeležil vsake dražbe in v vseh teh letih kupil že 22 sodčkov. Skupaj sta ček predala dr. Ireni Cetin Lovšin, zdravnici na pediatričnem oddelku Splošne bolnišnice Izola.

shutterstock_474747136 Belgijsko pivo je postalo svetovna kulturna dediščina Najboljša peneča vina iz Slovenije Top 5: najboljše slovenske penine, s katerimi bomo nazdravili novemu letu Božanska vroča čokolada s cvetovom iz marshmallowa Vroča čokolada z marshmallowimi cvetovi Izdelki iz čokolade Neverjetno realistični izdelki iz čokolade, v katere si ne boste upali ugrizniti