Volvo s storitvijo concierge lajša življenje svojim voznikom.
Utrip mesta · mobilno

Volvo je predstavil storitev concierge, zaradi katere vam v prihodnje ne bo več treba hoditi na bencinsko črpalko, servis in v avtopralnico. To bodo namesto vas storili drugi. Preizkušati jo bodo začeli na 300 lastnikih modela XC90 in S90. S storitvijo, ki bo del mobilne platforme Volvo On Call, želijo pri Volvu karseda olajšati življenje lastnika avtomobilov.

Volvo obljublja, da se vam v prihodnosti ne bo več treba voziti na bencinsko črpalko, v avtopralnico in na servis. Vse to bo vključeno v novo storitev concierge. Te bo pilotno deležno 300 lastnikov novih modelov XC90 in S90. Ti bodo uporabljali posebno aplikacijo, s pomočjo katere bodo vedno na tekočem, katere storitve concierge so na voljo v njihovi neposredni bližini. Naročili jih bodo lahko kar prek pametnega telefona. Naročilo bo nemudoma poslano pooblaščenemu ponudniku storitve, ki bo bodisi napolnil rezervoar za gorivo, opral vozilo ali opravil redni servisni pregled.

Cilj programa je še dodatno poenostaviti življenje Volvovih lastnikov. Raziskava je namreč pokazala, da bi si kar 75 odstotkov strank želelo uporabljati storitev polnjenja goriva, 56 odstotkov, da bi jim avto odpeljali na redni servis, 49 odstotkov pa bi želelo, da bi jim med delovnim časom avto prestavili na drugo lokacijo. S pomočjo povezljivih tehnologij in uporabniku prijaznih mobilnih aplikacij zato želijo ljudem poenostavljati življenja. Storite bo postala sestavni del mobilne platforme Volvo on Call.

Aplikacija zagotavlja tudi digitalni ključ za enkratno uporabo, ki bo poslan izbranemu ponudniku storitve. S pomočjo njega bo ta lahko odprl in odpeljal vozilo. Ko bo po opravljeni storitvi avtomobil zaklenil, bo veljavnost digitalnega ključa potekla.

PREBERITE ŠE: Nov mejnik v avtonomni vožnji – prva uspešna dostava z avtonomnim tovornjakom v zgodovini

Paket concierge je živ organizem, zato se bo v prihodnje širil. Po zaslugi prilagodljive platforme Volvo On Call bo namreč možno nove storitve na enostaven način dodajati v nabor paketa. Na ta način bo Volvo pozneje ponudil še več storitev, ki bodo lastnikom avtomobilov prihranile še precej več dragocenega časa. Ure, ki so jih prej porabili za dotakanje goriva, servis ipd., bodo lahko tako izkoristili na bolj koristen način.

Galerija – storitev concierge:

Volvo s storitvijo concierge lajša življenje svojim voznikom.Odpri galerijo

Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet Mercedes-Maybach S 650 kabriolet – prestiž za peščico izbrancev Alfa Romeo Stelvio Alfa Romeo Stelvio: Alfin prvi SUV konkurenci nagnal strah v kosti Nova Mazda CX-5 (2017) Nova Mazda CX-5 (2017) – ob njej boste zardeli Jaguar I-Pace Jaguar I-Pace: Jaguar presedlal na elektriko · · ·