slika-_original-1420723620-1074843
Utrip mesta · mobilno

V poplavi vedno novih podsegmentov, so tokrat z novim presenetili Švedi. In sicer so povišali svojo limuzino in ji dodali terenske ojačitve ter jo poslali na teren. Volvo S60 cross country prihaja prihodnjo pomlad in sicer tako s štirikolesnim kot zgolj dvokolesnim pogonom, na izbiro pa bosta tudi dva zmogljiva motorja, po eden na vsaki strani.

Volvo je presenetil z novico, da bodo v Detroitu prikazali serijsko različico imenovano S60 croos country, ki bo pomenila terensko navdahnjenega križanca med limuzino in suvom. Za osnovo so Švedi vzeli klasično limuzino S60 in ji namenili 165 milimetrski odmik od tal, nekoliko ojačali spodnji del karoserije in “voila”, podsegment terenskih limuzin je rojen.

S prej omenjenim modelom si S60 cross country deli večino sestavnih delov, ne pa tudi tolikšnih terenskih ojačitev, pa čeprav so mu za večjo skladnost in glede na terensko izročilo namenili nekoliko drugačne zaključke pragov. Razlike pa so tudi pri izgledu prednjega in zadnjega odbijača, ki je dobil terenski zaključek in s tem bolj suvom soroden izgled, del serijske opreme pa so tudi 18-palčna platišča s pnevmatikami z nekoliko višjim profilom, za boj z manj obljudenimi cestami in kolovozi.

PREBERITE ŠE: Volvo V60 cross country – narejen za izlet  v naravo 

Pri motorizaciji večjih presenečenj ni, saj bosta na začetku tržne poti na voljo po en motor na vsaki strani. In sicer bo bencinske barve zastopal dvolitrski T5 bencinar, ki razvije 186 kW ali 254 KM, ravnotežje pa lovil bo “lovil”enako velik dizelski D4 agregat s 140 kW ali 190 KM največje moči. Pri prvem je pogon priključljivi štirikolesni, pri dizelskem pa je navor speljan le na prednji kolesni par, nekoliko kasneje pa naj bi plinsko oljna opcija le dobila 4×4 pogon in sicer bo ta na voljo v kombinaciji z nekoliko starejšim D5 petvaljnikom.

Odpri galerijo
maxresdefault84 2 Top Gear: LaFerrari vs. Porsche 918 vs. McLaren P1 Gogoro - električni skuter CES 2015: Gogoro Smartscooter – električni skuter toyota_aygo_test_19 City test: Toyota aygo – X označuje mesto kjer je zabava 1668455661893651230 CES 2015: Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion – samovozeče konceptno vozilo · · ·