Novi Volvo V60
Utrip mesta · mobilno

Novi Volvo V60 ponuja stil in vsebino, s tem pa bo ta srednje velik vrhunski karavan hitro postal trn v peti nemškim konkurentom. Volvo si z novim V60 želi vsaj malo omejiti uporabo besede “SUV” in ponovno vpeljati pogostejšo uporabo besede “karavan” v vsakdanji besedni repertoar.

Že ob prvem pogledu na avtomobil nam je bilo hitro jasno, da je novi Volvo V60 naravnost čudovit. Poslovili so se od ostrih robov predhodnikov in raje uporabili mehkejše, tekoče linije, ki poudarijo elegantno karavansko obliko. Ponovno sta tu žarometa z integriranima LED “Thorovima kladivoma”, med katerima izstopa kromirana prednja maska. V60 tako vsekakor predstavlja domiselno in elegantno alternativo vse bolj popularnim SUV-jem.

V notranjosti boste našli kabino, ki je nikdar ne boste zamenjali z notranjostjo katere druge vrhunske znamke. Velikemu 9-palčnemu zaslonu na dotik gre zahvala, da je notranjost lahko tako minimalistična, saj namesto s kopico gumbov prek zaslona upravljamo navigacijo, zabavno-informacijski sistem in klimatsko napravo. Švedski dizajn je opazen tudi na zadnji klopi, kjer imajo potniki odmerjenega dovolj prostora za glave in noge.
Volvo V60 v ospredje postavlja praktičnost. Prtljažni prostor ima ravno dno in za kar 529 litrov prostora, kar je za 99 litrov več kot pri odhajajočem modelu. Pravzaprav je to več kot pri glavnih treh nemških vrhunskih konkurentih. Če podremo zadnje sedeže, se nam prtljažni prostor poveča na 1.364 litrov. Varnost je pri Volvu že od nekdaj na prvem mestu in nič drugače ni v tem primeru. V60 se lahko pohvali z vsemi sodobnimi asistenčnimi sistemi in, kot je že v navadi, bo tudi ta najnovejši Volvo posegel po vseh petih zvezdicah Euro NCAP.

Volvo ne misli samo na varnost, temveč tudi na trajnostni razvoj. Do leta 2019 nameravajo na takšen ali drugačen način elektrificirati vse svoje modele in tako bo imel V60 na voljo dva bencinska priključna hibrida. Najmočnejši, T8 hibridni motor, bo imel kar 385 konjskih moči. Poleg elektrificiranih motorjev bodo na voljo še klasični bencinski in dizelski motorji. Novega Volva V60 bomo na cestah lahko začeli videvati v jesenskih mesecih letos.

Galerija – Novi Volvo V60

Novi Volvo V60Odpri galerijo
Ferrari 488 Pista Ferrari 488 Pista: nova zverina za dvigovanje pritiska Opel Combo Life: najboljši družinski prijatelj Opel Combo Life: najboljši družinski prijatelj Emflux One Emflux One: električni “superbike” Fisker EMotion Fisker EMotion: limuzina, ki bo naelektrila ozračje · · · ·