Ure s kukavico Nendo
V zraku · dizajn · V zraku · tehnologija

Ali se še spomnite ure, iz katere je točno ob določenem času pokukala kukavica in zapela melodijo? Kot kaže, bomo svoje domove kmalu lahko okrasili z moderno različico tega legendarnega pripomočka.

Pri japonskem podjetju Nendo so se odločili, da obudijo nostalgijo in lansirajo tri moderne različice tradicionalne ure s kukavico. Proizvajalci so natančno izklesane lesene skulpture in viseča nihala zamenjali s preprostimi belimi številčnicami na lesenih kladah.

Zgodovinarji menijo, da začetki izdelovanja ur, ki ‘zakukajo’ vsako polno uro, segajo v 17. stoletje v nemško pokrajino Schwarzwald. Vsi trije modeli so bili sicer izdelani za japonsko blagovno znamko Lemnos, ki je znana po proizvajanju minimalističnih ur z modernim pridihom.

Še posebej funkcionalen je model, katerega številčnica je razdeljena na dva dela, med katerima lahko uporabniki shranijo knjige. Druga ura se niti približno ne ravna po tradicionalnem dizajnu, saj je tako rekoč ‘obrnjena na glavo’, medtem ko je tretja edinstvena predvsem zaradi številčnice, pomaknjene na stran. V spodnji galeriji lahko preverite, katera ura vam je najbolj pogodu.

Galerija – Ure s kukavico Nendo

Ure s kukavico NendoOdpri galerijo
Untitled collage (1) Death Star: šotor za oboževalce Vojne zvezd pool2 To je bazen tega poletja ezgif.com-webp-to-jpg (13) Wingdo: nahrbtnik in sedež v enem dims TIME ustvaril naslovnico z 958 droni · · ·