o-ONLINE-DATING-facebook
V zraku · tehnologija

Facebook je pred štirimi meseci naznanil, da bo svojim uporabnikom omogočil uporabo nove funkcije, ki je namenjena zmenkarijam. Kot kaže, nam nanjo ne bo treba čakati več dolgo, saj jo ustvarjalci že testirajo v Kolumbiji.

Zmenkarska storitev bo delovala na principu ujemanja med različnimi posamezniki. Kljub temu je ne moremo označiti kot naslednico Tinderja, saj ne temelji na drsenju v levo ali desno stran. Namesto tega vam bo ponudila gumba ‘Zanima me’ in ‘Ne zanima me’.

Facebook želi, da bi njihova nova aplikacija pripomogla k razvoju dolgoročnih razmerij. To bo mogoče na podlagi spoznavanja različnih informacij o osebi, ki se skriva za fotografijami.

Uporabniki kolumbijske različice Facebooka so prvi, ki na družbenem omrežju že lahko ustvarijo svoje zmenkarske profile. Slednji delujejo ločeno od uporabnikovega glavnega profila, iz katerega funkcija samodejno uvozi osnovne informacije o osebi, kot sta starost in ime. Dodatne informacije (lokacija, spol, spolna usmerjenost, višina, služba …) je treba dopolniti ročno.

Profile je mogoče popestriti z največ 9 fotografijami in preprostimi vprašanji, s pomočjo katerih se oseba javnosti lahko podrobneje predstavi. Facebookov algoritem bo v skladu z zanimanji med tistimi ljudmi, ki so od vas oddaljeni največ 100 kilometrov, poiskal vaše potencialne partnerje.

Uporabniki pogovora med seboj ne bodo mogli začeti s preprostim pozdravom, pač pa se bodo morali spoznavati z vprašanji in odgovori. Sporočila sicer ne bodo shranjena v Facebookov Messenger, pač pa v ločen nabiralnik. Facebook je poskrbel tudi za to, da ujemanje z osebami na seznamu vaših prijateljev ali blokiranih ne bo mogoče.


iphone haha Najbolj posrečeni odzivi na izid novih iPhonov in Applove ure ezgif.com-webp-to-jpg eVTOL: prvi leteči taksi na električni pogon Applova ura Apple Watch 4: popolnoma prenovljena ura z največjim zaslonom doslej Canon EOS R EOS R: Canonova nova brezzrcalna kamera polnega formata · · ·