gameofthrones-112513-1280-1493924380460_1280w
Kulturni izbor · film

Oboževalci Igre prestolov se bodo kmalu razveselili začetka predvajanja nove, že 8. sezone svoje najljubše serije. Slednja na zaslone prihaja z grenkim priokusom, saj bo hkrati tudi zadnja.

Tukaj je vse, kar morate vedeti pred 8. sezono priljubljene serije Igra prestolov.

Kdaj izide?

Po besedah Maisie Williams, ki v seriji upodablja Aryo Stark, bo prva epizoda izšla aprila 2019.

Ali se je snemanje že zaključilo?

Da, snemanje se je začelo 23. oktobra 2017 in zaključilo v letošnjem juliju.

Kdo je napisal scenarij?

Serija, ki je posneta po romanih Georgea R. R. Martina, bo posneta v skladu z dogajanjem v knjigah “The Winds of Winter” in “A Dream of Spring”. Scenarista David Benioff in D.B. Weiss sta od avtorja namreč prejela povzetke za zdaj še neizdanih knjig.

Koliko epizod pričakujemo?

Ustvarjalci nam pripravljajo nekoliko krajšo sezono z le 6 epizodami. Strah je odveč, saj bodo epizode bistveno daljše od svojih predhodnic. Trajale bodo več kot 60 minut.

Kaj vemo o snemanju?

Snemalna ekipa je naredila vse za to, da podrobnosti ostanejo skrite. Med drugim so uporabili napravo, ki je iz neba sklatila vse drone, ki so brez dovoljenja krožili po območju snemanja.

Kakšen bo začetek?

Dogajanje prve epizode osme sezone je, kakor tudi v prvem delu uvodne sezone, postavljeno v Zimišče (Winterfell), kamor s svojo vojsko prispe Daenerys Targaryen. Liki, ki dotlej niso imeli veliko skupnega, se bodo skupaj pripravili na spopad z vojsko mrtvih.

Kakšni preobrati nas čakajo?

Ustvarjalci Igre prestolov so gledalce vselej znali presenetiti, zato je zmotno misliti, da temu tokrat ne bo tako. Informacije o zapletih v zadnji sezoni zaenkrat še niso pricurljale v javnost. Brez dvoma verjamemo, da bo serija polna krvavih in dramatičnih prizorov.

Kako se bo razpletla poslednja borba?

Režiserjev pomočnik Jonathan Quinlan verjame, da bo končni obračun med prebivalci Westerosa in Belimi hodci naravnost veličasten. Na Instagramu je objavil že izbrisano fotografijo zahvalnega pisma, namenjenega igralski ekipi, iz katerega je razvidno, da so zadnji prizor snemali kar 55 noči.

Ali se bodo igralski ekipi pridružili novi člani?

V 8. sezoni bomo v Igri prestolov premierno pozdravili nemškega igralca Marca Rissmanna, ki bo upodobil Harryja Stricklanda. Slednji ima v knjigah vlogo vodje vojske Golden Company, sestavljene iz plačancev.

Kdo bo preživel in kdo umrl?

Peter Dinklage (Tyrion Lannister) je v enem izmed intervjuju namignil, da njegov lik verjetno ne bo dočakal konca serije. Škotski igralec Iain Glen v nasprotju s tem trdi, da je njegov Ser Jorah eden redkih, ki mu bo uspelo preživeti. Njunim besedam ne moremo pripisati velike vrednosti, zato bo na usodo likov za zdaj treba še počakati.

Ali se Duh vrača?

Potrjeno je, da bo zvestega spremljevalca Jona Snowa mogoče ponovno videti. Volk naj bi v 8. sezoni Igre prestolov odigral vidno vlogo.


maxresdefault (24) V teh filmih so igralci šli do konca: igralski pari, ki so se ZARES ljubili gigli-1200-1200-675-675-crop-000000 (1) 15 filmov, ki so tako slabi, da so že dobri the-intouchables_01 12 filmov, ki so ogromna inspiracija za življenje cover-er-filmi To so najboljši erotični filmi vseh časov · · · · ·