3245936-scene+11+2017-06-11_14-03-06
V zraku · tehnologija

Konferenca E3, projekt Scorpio, najboljše do zdaj … Se vam že svita, o čem govorimo? No, če se vam ne, naj vam razkrijemo, da je govora o najmočnejši igralni konzoli do zdaj, o Microsoftovem Xbox One X. Igralci računalniških igric si lahko obliznete prste. Še posebej po tem, ko boste prebrali, kaj vse se skriva v njem.

Po obliki je Xbox One X sicer zelo podoben konzoli One S, a tu se v bistvu vsa podobnost tudi konča. V notranjosti ohišja se namreč skriva prava zverina. Poganjal jo bo 8-jedrni procesor Custom AMD, ki bo deloval na 2,3 GHz, za grafiko pa bo skrbela enota s 1172 MHz in 12 GB grafičnega delovnega pomnilnika. 6 teraflopov moči bo omogočalo 4K-okolju in osebam iz igric, da bodo videti še bolj realistično kot do zdaj. Kot že rečeno, igrice boste igrali pri 4K-ločljivosti z uporabo HDR in zvočne tehnologije Dolby Atmos. Microsoft je razvil tudi posebno hlajenje s tekočinsko hlajenimi parnimi komorami, kot ga lahko vidimo v dražjih računalnikih, saj se vse te komponente precej pregrevajo. Xbox One X bo imel tudi optični pogon 4K Blu-ray. Ni boljšega za ljubitelje filmov. Na hrbtni strani boste lahko našli 2 vhoda HDMI, 3 vhode USB 3.0 in vhode IR, S/PDIF in Ethernet.

Igričarji, ste se naježili, kaj? Počakati boste morali sicer do začetka novembra, da se Xbox One X zares preseli na prodajne police, na katerih bo pod konzolo listek s ceno 499 evrov.

PREBERITE ŠE: XBOX ONE S JE NAJMOČNEJŠA IGRALNA KONZOLA VSEH ČASOV!

Galerija slik: Xbox X

Xbox One XOdpri galerijo
hotstuff_seed_turntable Seed, vintage gramofon, ki to ni 1000-500-citymagazine-cover Vintage Applovi športni copati zdaj na dražbi shutterstock_332274041 Googlov zlovešč načrt očiščenja spleta z adblockerjem, vgrajenim v Chrome, bo ‘ubil’ ⅔ slovenskih medijev citymagazine-cover Čistilnik zraka za kolo · · · · ·