Xbox One X: najmočnejši Xbox do zdaj

Konferenca E3, projekt Scorpio, najboljše do zdaj ... Se vam že svita, o čem govorimo? No, če se vam ne, naj vam razkrijemo, da je govora o najmočnejši igralni konzoli do zdaj, o Microsoftovem Xbox One X. Igralci računalniških igric si lahko obliznete prste. Še posebej po tem, ko boste prebrali, kaj vse se skriva v njem.

Po obliki je Xbox One X sicer zelo podoben konzoli One S, a tu se v bistvu vsa podobnost tudi konča. V notranjosti ohišja se namreč skriva prava zverina. Poganjal jo bo 8-jedrni procesor Custom AMD, ki bo deloval na 2,3 GHz, za grafiko pa bo skrbela enota s 1172 MHz in 12 GB grafičnega delovnega pomnilnika. 6 teraflopov moči bo omogočalo 4K-okolju in osebam iz igric, da bodo videti še bolj realistično kot do zdaj. Kot že rečeno, igrice boste igrali pri 4K-ločljivosti z uporabo HDR in zvočne tehnologije Dolby Atmos. Microsoft je razvil tudi posebno hlajenje s tekočinsko hlajenimi parnimi komorami, kot ga lahko vidimo v dražjih računalnikih, saj se vse te komponente precej pregrevajo. Xbox One X bo imel tudi optični pogon 4K Blu-ray. Ni boljšega za ljubitelje filmov. Na hrbtni strani boste lahko našli 2 vhoda HDMI, 3 vhode USB 3.0 in vhode IR, S/PDIF in Ethernet.

Igričarji, ste se naježili, kaj? Počakati boste morali sicer do začetka novembra, da se Xbox One X zares preseli na prodajne police, na katerih bo pod konzolo listek s ceno 499 evrov.

PREBERITE ŠE: XBOX ONE S JE NAJMOČNEJŠA IGRALNA KONZOLA VSEH ČASOV!

Galerija slik: Xbox X

Dodatne Informacije

Več informacij:
xbox.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Samsung Galaxy Buds Live: edinstvena zasnova in aktivno odstranjevanje hrupa