XMERA
Utrip mesta · mobilno

V večini primerov si lahko pri električnem kolesu sami določimo stopnjo ‘pomaganja’ elektromotorja, zaradi česar lahko hitro pride do potuhe – v tem primeru nam kolo ne ponuja več tolikšne mere rekreacije, kot smo je deležni na običajnem kolesu. A z bioničnim električnim kolesom Xmera, se bo tudi to spremenilo!

Električna kolesa so še kako dobrodošla, saj lahko z njimi prevozimo več in pridemo na cilj spočiti – slaba stran pomoči elektrike pa je v tem, da je potrebno s pedali precej manj ‘garati’. A od danes bo vse drugače – na spletnem portalu Indiegogo smo našli bionično električno kolo Xmera, ki vam ne bo dovolilo ‘zabušavat’.

Preko aplikacije na pametnem mobilnem telefonu izberemo režim vadbe in koliko udarcev srca na minuto želimo. Poleg kolesa dobimo še zapestnico, ki bo ves čas spremljala naš srčni utrip – te podatke bo nato posredovala Xmeri, ki bo na podlagi našega utripa določila stopnjo ‘pomoči’ elektromotorja.

Xmera ima retro dizajn, navdih zanj pa lahko najdemo v romunskih kolosih Pegas. Znamka je bila v komunističnih časih priljubljena, saj je bila praktično edina na trgu – znamka Pegas obstaja še danes in stoji za projektom Xmera.

Na voljo imamo več modelov Xmere – različica z 250 vatnim elektromotorjem nas bo pognala do 25 km/h, z močnejšim 750 vatnim elektromotorjem pa do 32 km/h.

Na voljo imamo baterije, ki omogočajo kolesarjenje od 60 pa vse do 200 kilometrov daleč. Baterija je izmenljiva, tako pa je strah, da bi ostali nekje brez energije ob rezervni bateriji, popolnoma odveč.

Xmera je modularna, z izbiro dodatne opreme pa si jo lahko prilagodimo svojemu okusu.


Novi MINI SE Novi MINI Cooper SE: prvič le na elektriko Hennessey Venom F5 Te zverine so cestno legalne: najboljši avtomobili, ki lahko dosežejo hitrost preko 320 km/h Ford GT Mk II Ford GT Mk II Coupe: ko zverina prestopi mejo “normalnega” Project ANGEL: Honda, ki je osrečila nepokretnega fantka Project ANGEL: Honda, ki je osrečila nepokretnega fantka ·