YouTube Gaming
V zraku · tehnologija

YouTube ne spi na lovorikah saj je konkurenca vse gostejša (Facebook, Twitch, Netflix,..), zato je napovedal prihod nove podstrani in samostojne aplikacije, s katerima želijo pri sebi obdržati igračarje. Za ljubitelje računalniških iger namreč poleti obljubljajo prihod portala YouTube Gaming, ki bo omogočal boljšo podporo za pretočni video med igranjem iger.

Za razliko od specifičnih strani kot je Netflix, ima Google večino vsebine, ki jo ima konkurenca. Kar je hkrati blagoslov in prekletstvo. ”Vse na enem mestu” namreč pomeni, da mora ciljati kupce s pravo vsebino ob pravem času. Tokratna novost, portal znotraj portala YouTube Gaming (ta se pridružuje glasbenemu, kuharskemu, otroškemu, ipd.), se osredotoča na ljubitelje video iger. Z njim želi Google preprečiti odtekanje obiskovalcev h konkurenci in tu mislimo predvsem k Twitchu, ki ga je tehnološki gigant želel kupiti lani, a mu ga je izmaknil Amazon.

Vse uporabnike osebnih računalnikov s spletnim brskalnikom, ki podpira programski jezik HTML 5, bo tako zdaj namesto tega posladkal s pretakanjem video vsebin med igranjem iger vse tja do ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih pik in s povprečno frekvenco do 60 sličic na sekundo (fps). Ob pretakanju video vsebin med igranjem ”špilov” pa bo omogočal tudi prikazovanje video vodičev, hitrostno igranje,… In če se sprašujete ali kaj takega kot gledanje igranja igre nekoga drugega obstaja, je odgovor da. ”E-športnik” PewDiePie ima na primer skoraj 40 milijonov naročnikov!

PREBERITE ŠE: Bo YouTube po novem plačljiv?

YouTube Gaming bo namenjen vsem igralcem raznovrstnih iger. Sprva bo na voljo v ZDA in Veliki Britaniji, drugam pa bo pljuskal postopoma. Od portala bodo nekaj imeli tudi avtorji vsebin, saj jim bodo obiskovalci lahko pustili napitnino, ki pa bo le češnja na torto dobička od oglaševanja, ki ga bo mednje razdelil Google. Podstran bo imela različne oddelke, kjer bo razporejenih 25 tisoč iger, za vsako pa bodo na voljo video posnetki, ”live streaming” (živo predvajanje) in vse ostale vsebine povezane z njo.

cover-star-wars Star Wars Battlefront: bo to najboljša video igra vseh časov? PicMonkey Collage Revolucionarni pametni čevlji Orphe Bližnjice na tipkovnici, ki jih želite poznati 50 bližnjic na tipkovnici, ki vam bo spremenilo življenje in prihranilo čas [osX in Win] Akustični etui Hibiki je edini leseni zaščitni etui na svetu, ki izboljša zvok mobilca. +Simplism Hibiki – akustični etui za iPhone, ki izboljša zvok telefona · ·