YouTube za otroke.
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

YouTube ima po novem mobilno aplikacijo za otroke, ki sliši na ime YouTube Kids. Gre za ”program”, ki je namenjen izklicno najmlajšim, očiščen posnetkov z odraslimi vsebinami in vsebinami, ki so za otroke neprimerne. Pod eno streho je tako zbrano le tisto, kar je družinsko ali otroško obarvano- lahko so to oddaje, glasbeni spoti ali izobraževalne vsebine. Od ponedeljka 23. februarja 2015 je aplikacija že na voljo ameriškim otrokom.

Mobilna aplikacija YouTube Kids je nova poteza Googla, kako v svojo ”hišo iz sladkarij” zvabiti čim več otrok, pred vstopom v katero so jo do zdaj svarili starši. A garantirana varna uporaba bo najbrž omehčala marsikaterega starša, ki se je do zdaj upravičeno bal, da bo otroku pot prekrižala neprimerna vsebina. Zdaj je ta skrb odveč, saj bo tovrstna vsebina za otroke nedostopna.

Ali bo mobilna aplikacija tudi filter za oglase pred posnetki, za zdaj še ni znano, verjetno pa jim tudi otroci ne bodo ušli. Zato pa bodo ušli vsem ”nezdravim” posnetkom, nenazadnje je večina le-teh ustvarjenih za odraslo občinstvo. To je tudi gnalo Google, da je razvil posebno mobilno programsko opremo za pametne telefone in tablice in jo ponudil na Googlovem spletišču Google Play.

PREBERITE ŠE: YouTube se je ob desetletnici spomnil svojih znamenitih viralnih video posnetkov

Starše bo poleg odpadle skrbi, da bi otroci naleteli na sporno vsebino, razveselila še ena novica. Aplikacija YouTube Kids namreč omogoča, da določijo, koliko časa lahko otrok preživi pred zaslonom, da izklopijo iskalnik in da jo z vnosom kode PIN tudi zaklenejo. Seznami predvajanj so razparcelirani na štiri kategorije- oddaje (ikona zaslona), glasbo (radio), učenje oz. izobraževanje (žarnica) in raziskovanje (daljnogled), na kupu pa so zbrani najbolj priljubljeni otroški programi, med njimi Sesame Street, Thomas the Tank Engine, ipd.

Trenutno je aplikacija na voljo le v ZDA, a naj bi zavila tudi drugam.


Nepogrešljive mobilne aplikacije za potovanja Nepogrešljive mobilne aplikacije za potovanja & pametne popotnike Astropad Aplikacija Astropad iPad spremeni v grafično tablico PicMonkey Collage Brag: nova aplikacija in socialno omrežje za vse ljubitelje selfijev 3clstspc987 ClosetSpace: aplikacija, ki ti pove kaj obleči glede na stil in vreme · · · · ·