YouTube Kids – mobilna aplikacija YouTube za otroke

YouTube za otroke.

YouTube ima po novem mobilno aplikacijo za otroke, ki sliši na ime YouTube Kids. Gre za ''program'', ki je namenjen izklicno najmlajšim, očiščen posnetkov z odraslimi vsebinami in vsebinami, ki so za otroke neprimerne. Pod eno streho je tako zbrano le tisto, kar je družinsko ali otroško obarvano- lahko so to oddaje, glasbeni spoti ali izobraževalne vsebine. Od ponedeljka 23. februarja 2015 je aplikacija že na voljo ameriškim otrokom.

Mobilna aplikacija YouTube Kids je nova poteza Googla, kako v svojo ”hišo iz sladkarij” zvabiti čim več otrok, pred vstopom v katero so jo do zdaj svarili starši. A garantirana varna uporaba bo najbrž omehčala marsikaterega starša, ki se je do zdaj upravičeno bal, da bo otroku pot prekrižala neprimerna vsebina. Zdaj je ta skrb odveč, saj bo tovrstna vsebina za otroke nedostopna.

Aplckacija YouTube Kids bo preprečila, da bi odrasla vsebina dosegla oči otroka.
Aplckacija YouTube Kids bo preprečila, da bi odrasla vsebina dosegla oči otroka.

Ali bo mobilna aplikacija tudi filter za oglase pred posnetki, za zdaj še ni znano, verjetno pa jim tudi otroci ne bodo ušli. Zato pa bodo ušli vsem ”nezdravim” posnetkom, nenazadnje je večina le-teh ustvarjenih za odraslo občinstvo. To je tudi gnalo Google, da je razvil posebno mobilno programsko opremo za pametne telefone in tablice in jo ponudil na Googlovem spletišču Google Play.

PREBERITE ŠE: YouTube se je ob desetletnici spomnil svojih znamenitih viralnih video posnetkov


Starše bo poleg odpadle skrbi, da bi otroci naleteli na sporno vsebino, razveselila še ena novica. Aplikacija YouTube Kids namreč omogoča, da določijo, koliko časa lahko otrok preživi pred zaslonom, da izklopijo iskalnik in da jo z vnosom kode PIN tudi zaklenejo. Seznami predvajanj so razparcelirani na štiri kategorije– oddaje (ikona zaslona), glasbo (radio), učenje oz. izobraževanje (žarnica) in raziskovanje (daljnogled), na kupu pa so zbrani najbolj priljubljeni otroški programi, med njimi Sesame Street, Thomas the Tank Engine, ipd.

YouTube Kids je dobrodošla poteza Googla.
YouTube Kids je dobrodošla poteza Googla.

Trenutno je aplikacija na voljo le v ZDA, a naj bi zavila tudi drugam.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Še ne uporabljaš “korona” aplikacije? Razmisli še enkrat! #ostanizdrav