Z njimi se ni pametno oigrati: ljudje, rojeni poleti, so ...
V zraku · buzz buzz

Astrologi trdijo, da nas ne določajo le postavitve zvezd in planetov, temveč da na nas vpliva tudi letni čas, v katerem smo rojeni. Vpliv klime, temperature in drugih faktorjev na otroka pa preučujejo tudi številne znanstvene discpline – in ugotovili so, da so ljudje, rojeni poleti …

Poleg astrologije se z vplivom, ki ga ima okolje na naše najrazličnejše lastnosti (od osebnostnih, čustvenih, fizičnih, psihičnih, itd.) ukvarjajo tudi številne znanstvene panoge – marsikaj je še neznanega, sploh, kako na nas prenatalno vpliva klima. Kaj pa je že nekoliko raziskano, si lahko prebreš spodaj!

Ljudje, rojeni poleti, so …

Morda si višje rasti.

Nekatere študije so pokazale, da imajo otroci, ki so rojeni v poletnih mesecih, ob rojstvu nekoliko več kil in so večji. To še ne pomeni, da so ti otroci tudi kasneje višji. Vendar pa je ista študija pokazala, da dejansko imajo otroci, rojeni v poletju, večjo verjetnost, da bodo kot odrasli višji, kot otroci, rojeni v drugih mesecih.

Morda imaš bolj uravnan bioritem.

Če imaš psa, se mu morda kdaj čudiš, kako točno ve, kdaj mora dobiti večerjo, brez ne bi znal razbrati, kako so postavljeni urini kazalci. Tudi ljudje imamo neko notranjo uro, bioritem. Ta raziskava je delala preizkuse na mišjih mladičkih in ugotovila, da imajo tiste miške, ki so rojene v poletnih mesecih, jasnejšo notranjo uro in natančneje regulirajo svoje vedenje. Tu pa je potrebno opozoriti, da ne smemo kar tako domnevati, da če nekaj drži za miši, enako velja tudi za ljudi. S tem vprašanjem se bodo morali znanstveniki še ubadati!

Imaš manj možnost za sezonsko razpoloženjsko motnjo.

Sezonska razpoloženjska motnja je pojav, ko imajo ljudje obdobja depresije, ki pa so izrazito vezana na letne čase – po navadi na zimo. Eden izmed možnih razlogov, zakaj se ta motnja redkeje pojavlja med ljudmi, ki so rojeni v poletnih mesecih je, da so ti kot dojenčki izpostalvjeni precejšnji količini sončne svetlobe, kar pozitivno vpliva na naše razpoloženje.

Hitreje spreminjaš razpoloženje.

Raziskovalci so ugotovili, da obstaja povezava med letnim časom rojstva in temperamentom v kasnejših letih. Za ljudi, rojene v pomladi, so ugotovili, da imajo temperament, ki odraža pogostejšo spremembo razpoloženja.

BeFunky-collage Srčkane lustracije: to bi slavni liki iz risank in filmov kupili v trgovini! Kar seješ, to žanješ: 7 dejstev o karmi, ki jih verjetno ne poznaš Kar seješ, to žanješ: 7 dejstev o karmi, ki jih verjetno ne poznaš A je to sploh realno?! Bizarni zakoni o seksu po svetu A je to sploh realno?! Bizarni zakoni o seksu po svetu Ljudje, ki jočejo ob filmih, niso slabiči: to je velika skrivnost o njih! Ljudje, ki jočejo ob filmih, niso slabiči: to je velika skrivnost o njih! ·