VW-Beetle-Dune-Concept-9[3]
Utrip mesta · mobilno

Po dolgem napovedovanju in objavah razno raznih “teaser” novic o Beetlu Dune, pa so sedaj iz tovarne sporočili novico, da naj bi terensko navdahnjeni Beetle le dobil zeleno luč za serijsko proizvodnjo, na ceste pa naj bi zapeljal v letu 2016. Od primerljivih klasičnih različic Beetla, pa naj bi bil Dune dražji približno tri tisoč evrov.

Študijo so prvič predstavili lani na salonu v Detroitu, gre pa za beetla s povečanim odmikom od tal, plastičnimi obrobami na spodnjem delu karoserije, zaščito podvozja in motornega prostora ter pnevmatike s terenskim profilom. V primerjavi s standarnimi različicami pa bo imel Dune za 29 mm razširjena koloteka in 50 mm višjo oddaljenost od tal.

Čeprav je študiijo poganjal dvolitrski TSI turbo bencinar z 154 kW ali 210 KM in DSG prestavno avtomatiko, pa se pričakuje, da bo serijska različica dobila še nekatere druge motorje iz VWjeve aktualne palete, sprva TSI agregatov. Za razliko od študije, ki je imela elektronsko krmiljeni 4WD pogon, pa bo pogon pri serijski različici venomer speljan zgolj na prednji kolesni par. Naj bi pa dune tretma tako kot kombilimuzinska, dobila tudi cabrio različica aktualnega beetla.

V salonih naj bi se dune pojavil tekom leta 2016, cene v primerjavi s klasičnimi različicami pa naj bi bile v povprečju nekje tri evrske tisočake višje.

Odpri galerijo
cover-c4-cactus Citroën C4 cactus: Ko filozofija avtomobilske blagovne znamke zopet postane zabavna Lola_MK6_GT_Car_14 Lola Mk6 GT, prezrta in pozabljena dirkaška ikona BMW-R45-Custom-Motorcycle-1 BMW R45 custom – retro je vedno “in” volkswagen-golf-sportsvan-domaca-premiera (2) VW sportsvan – Volkswagnov adut v segmentu športnih enoprostorcev ·