pexels-photo-2407373 (1)
V zraku · odnosi

Ljubezen nas lahko naredi neumne in slepe. Slepe za dejstvo, da ves trud in vsa ljubezen, ki ju vložimo v odnos, preprosto nista dovolj dobra. Zakaj je tako?

Ne glede na to, kolikokrat upravičujemo zanemarjanje, nezainteresiranost in očitno nehvaleženost, za napačnega moškega ali žensko NIKOLI ne bomo dovolj dobri. Saj poznate tisti rek, “Kar ti je namenjeno, se bo zgodilo.” kajne? Torej, če nam NI namenjeno, se NE BO zgodilo.

V razmerje ste vložili svoj um, telo in dušo, in vse, kar ste dobili v zameno, so bili “polpoljubi” in neiskren hvala. Ko ste se odločili, da boste šli za to osebo poprek in počez, so bila vaša prizadevanja pospremljena z nezadovoljivimi odzivi, zaradi česar ste se prepričali, da niste dovolj dobri. Njihove reakcije so vas prepričale, da vaša dejanja in prizadevanja niso dovolj dobra in vredna njihove odobritve.

Resnica je, da za nekoga, ki ni pripravljen sprejeti vaše ljubezni in naklonjenosti, nikoli ne boste dovolj dobri.

Nekateri ljudje namreč potrebujejo notranjo ozdravitev. Tisti izmed nas, ki znamo ljubiti sebe, vemo, kako ljubiti druge in ne pričakujemo, da bomo točno to, kar dajemo, dobili nazaj. Ljudje, ki pa sebe ne ljubijo, pa imajo drugačen pogled na ljubezen. Ko jim namreč damo ljubezen in pozornost, so prepričani, da jim pripadata, da sta do njiju upravičeni. Zato nimajo nobenih težav, da se obnašajo kot razvajeni otroci, če ne dobijo ljubezni ali pozornosti na točno tak način, kot to oni želijo. In od tod nenehno neodobravanje.

Nešteto dni in noči ste se spraševali, zakaj tako ravnajo z vami in zakaj niste dovolj dobri. Včasih se celo vprašate, ali se še sploh splača truditi. Stvar je v tem, da on/ona ni oseba za vas. Morda je nekaj časa celo bila. A se je zelo pomembno vprašati, ali oseba, s katero smo, prispeva k naši osebni rasti, ali pa nas izčrpava s tem, ko nas izkorišča. In če je temu tako, potem je čas, da to osebo izpustimo iz svojega življenja.

To še ne pomeni, da so to slabi ljudje. Morda samo ne vedo, kakšna je resnična ljubezen, saj je najverjetneje nikoli prej niso dali ali prejeli. Na žalost lahko pomanjkanje zavedanja, kako se resnična in brezpogojna ljubezen čuti, povzroči, da jo človek zavrne, in v drugi osebi prebudi občutek, da ni dovolj dobra.

Niste odgovorni za srečo nekoga drugega, samo za svojo. Če vam on/ona daje občutek, da ste odgovorni za njihovo srečo, bodite pozorni. To je klasičen in strupen manipulacijski trik, ki ga ta oseba uporablja, da vas zadrži.

Ko nenehno skrbimo za počutje svojega partnerja, tako zlahka pozabimo na svoje duševno in čustveno počutje. Ko pa je ta partner še vedno nehvaležen, postane jasno, da moramo nekaj časa preživeti narazen, da bo znal ceniti našo prisotnost in vse, kar počnemo zanj.

Ne ostajajte, ker ga/jo imate radi, če vas nenehno žene na čustven vrtiljak. Ne izpostavljajte se nenehnemu neodobravanju, ker NIKOLI ne boste dovolj dobri za osebo, ki ni pripravljena sprejeti vaše ljubezni.

Namesto da zapravljate svoj dragoceni čas in ljubezen za nekoga, ki tega ne ceni, ju poklonite sebi in svoji družini. Pravi moški ali ženska bo v življene prišel/-a ob pravem času. In ta oseba bo LJUBILA in CENILA VSE, kar boste zanjo naredili!

daniil-lobachev-KNJ8s31LNY0-unsplash Ljudje z mehkim srcem so tisti, ki so v tem svetu najpogumnejši! shutterstock_480214624 To je ženska, ki se je moški najbolj bojijo, a je v bistvu nekaj najboljšega, kar se jim je lahko zgodilo! shutterstock_239389240 Psihologi razkrivajo, zakaj se nekateri ljudje tako zelo bojijo zvez in zbežijo! kate-kalvach-waSoItsV4bI-unsplash Ljudje govorijo, da jim je mar! A pozornost usmeri na njihova dejanja, ne na njihove besede! ·